Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Nieuws


Natuurinrichtingswerken Schulensbroek

Momenteel worden er natuurinrichtingswerken uitgevoerd in het Schulensbroek. Daarbij vindt er heel wat werfverkeer plaats. Omwille van veiligheidsredenen zullen delen van het gebied tijdelijk afgesloten worden voor het publiek. Op het kaartje kan je terugvinden waar er momenteel gewerkt wordt en welke wandelpaden en hengelzone's of delen van het meer niet toegankelijk zijn. We proberen de hinder zoveel mogelijk te beperken en houden je op de hoogte!
lees verder


Bivakzones in Haspengouw: Paalkamperen

Op zoek naar een avontuurlijke uitstap in Haspengouw? Voor de langeafstandswandelaar of –fietser die graag de natuur en de rust opzoekt, zijn er zeven bivakzones langs de Streek-GR Haspengouw en het fietsroutenetwerk waar je je tentje voor 1 of 2 nachten kunt opzetten. Ideaal voor wie wil genieten van de rust in de Haspengouwse natuur.
lees verder


Op stap met jonge kinderen

Twee nieuwe gezinswandelingen in het RivierPark Maasvallei.
Vanaf dit voorjaar kan je maar liefst twee nieuwe wandelroutes uitproberen met jullie hele gezin.
De gezinswandelingen in de Maasvallei zijn toffe, interactieve wandelingen voor kindjes vanaf 2,5 jaar oud.
lees verder


Wandeling in de kijker: Natuurreservaat De Zig in Kempen~Broek

Het wandelgebied Zig en Goort is uitgestippeld doorheen het afwisselende landschap tussen Abeek en Lossing. Bosjes, weilanden en akkers, laagveenmoerassen, maar vooral 17 ha vijvers met rietkanten en moeraszones maken dit gebied uitermate aantrekkelijk. Als je de gele route volgt, wandel je door natuurreservaat De Zig.

lees verder