Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Nieuws


De Limburgse Wandelchallenge

Doe mee met De Limburgse Wandelchallenge, nog tot en met 30 juni 2021.
Ontdek 42 prachtige wandelroutes, in elke gemeente één, en wandel zo de hele provincie door!
Elke week ontdek je drie nieuwe routes in het weekendmagazine Goesting en op hbvl.be
Schrijf je in via https://www.hbvl.be/challenge en maak kans op leuke prijzen!
lees verder


Eén miljoen méér wandelaars in Limburg in 2020.

LIMBURG – Een dikke drie miljoen (3 267 826) wandelaars in 2020. Dat is het totaalcijfer dat de drie Limburgse regionale landschappen registreren op meer dan 2000 km Limburgse wandelpaden in het coronajaar 2020. In 2019 waren er dat nog twee miljoen (2 142 559). Een stijging van maar liefst 50 procent die geldt voor alle wandelgebieden. Ondanks het afsluiten van de grote wandelgebieden tijdens de eerste lockdown en het verbod op toerisme in de bloesemperiode, is er toch een gigantische toename.
lees verder


Genieten van de natuur met respect voor iedereen

Het is de laatste maanden druk in de natuur en veel mensen vinden er broodnodige ontspanning en beweging. Dat is nu belangrijker dan ooit en wij moedigen dit absoluut aan. Maar het is natuurlijk belangrijk dat iedereen ervan geniet en dat de rust en veiligheid van iedereen gewaarborgd wordt.
lees verder


Bestellingen langer onderweg door corona

Hou er aub rekening mee dat de bestellingen vertraging kunnen oplopen omwille van corona. Dit komt enerzijds doordat het bezoekersonthaal niet meer alle dagen bemand wordt, anderzijds merken we ook dat bpost er langer over doet om de pakjes te leveren. Je bestelling kan tot een week onderweg zijn in België, naar het buitenland kan dit zelfs 2 weken zijn. Alvast bedankt voor jullie begrip.

lees verder


Natuurinrichtingswerken Schulensbroek

Momenteel worden er natuurinrichtingswerken uitgevoerd in het Schulensbroek. Daarbij vindt er heel wat werfverkeer plaats. Omwille van veiligheidsredenen zullen delen van het gebied tijdelijk afgesloten worden voor het publiek. Op het kaartje kan je terugvinden waar er momenteel gewerkt wordt en welke wandelpaden en hengelzone's of delen van het meer niet toegankelijk zijn. We proberen de hinder zoveel mogelijk te beperken en houden je op de hoogte!
lees verder


Bivakzones in Haspengouw: Paalkamperen

Op zoek naar een avontuurlijke uitstap in Haspengouw? Voor de langeafstandswandelaar of –fietser die graag de natuur en de rust opzoekt, zijn er zeven bivakzones langs de Streek-GR Haspengouw en het fietsroutenetwerk waar je je tentje voor 1 of 2 nachten kunt opzetten. Ideaal voor wie wil genieten van de rust in de Haspengouwse natuur.
lees verder


Op stap met jonge kinderen

Twee nieuwe gezinswandelingen in het RivierPark Maasvallei.
Vanaf dit voorjaar kan je maar liefst twee nieuwe wandelroutes uitproberen met jullie hele gezin.
De gezinswandelingen in de Maasvallei zijn toffe, interactieve wandelingen voor kindjes vanaf 2,5 jaar oud.
lees verder


Wandeling in de kijker: Natuurreservaat De Zig in Kempen~Broek

Het wandelgebied Zig en Goort is uitgestippeld doorheen het afwisselende landschap tussen Abeek en Lossing. Bosjes, weilanden en akkers, laagveenmoerassen, maar vooral 17 ha vijvers met rietkanten en moeraszones maken dit gebied uitermate aantrekkelijk. Als je de gele route volgt, wandel je door natuurreservaat De Zig.

lees verder