Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Nieuws


Winters Wonderland Limburg

Wandelingen om in beweging te blijven tijdens de winter
lees verder


Herfstkriebels in Limburg: ontdek de 10 mooiste herfstwandelingen

Uit het hele aanbod van Wandelen in Limburg selecteerden wij 10 mooie herfstwandelingen.
lees verder


National Park Trail: lange-afstandswandeling van meer dan 100km!

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een natuurgebied van 12.000 ha met meer dan 440 km aan wandelpaden. Naast de vele korte wandellussen, tussen 2 en 20 km, is er ook de lange-afstandswandeling van 110km, genaamd de National Park Trail!

De National Park Trail heeft heel wat verrassingen in petto: 7 beklimmingen, uitgestrekte heide, mooie vennen, weidse waterplassen, duinen en geurende bossen. Het is één van de weinige wandelingen in Vlaanderen waar je gedurende meer dan 100km weinig bebouwing en/of verkee
lees verder


Eén miljoen méér wandelaars in Limburg in 2020.

LIMBURG – Een dikke drie miljoen (3 267 826) wandelaars in 2020. Dat is het totaalcijfer dat de drie Limburgse regionale landschappen registreren op meer dan 2000 km Limburgse wandelpaden in het coronajaar 2020. In 2019 waren er dat nog twee miljoen (2 142 559). Een stijging van maar liefst 50 procent die geldt voor alle wandelgebieden. Ondanks het afsluiten van de grote wandelgebieden tijdens de eerste lockdown en het verbod op toerisme in de bloesemperiode, is er toch een gigantische toename.
lees verder


Genieten van de natuur met respect voor iedereen

Het is de laatste maanden druk in de natuur en veel mensen vinden er broodnodige ontspanning en beweging. Dat is nu belangrijker dan ooit en wij moedigen dit absoluut aan. Maar het is natuurlijk belangrijk dat iedereen ervan geniet en dat de rust en veiligheid van iedereen gewaarborgd wordt.
lees verder


Bivakzones in Haspengouw: Paalkamperen

Op zoek naar een avontuurlijke uitstap in Haspengouw? Voor de langeafstandswandelaar of –fietser die graag de natuur en de rust opzoekt, zijn er zeven bivakzones langs de Streek-GR Haspengouw en het fietsroutenetwerk waar je je tentje voor 1 of 2 nachten kunt opzetten. Ideaal voor wie wil genieten van de rust in de Haspengouwse natuur.
lees verder


Op stap met jonge kinderen

Twee nieuwe gezinswandelingen in het RivierPark Maasvallei.
Vanaf dit voorjaar kan je maar liefst twee nieuwe wandelroutes uitproberen met jullie hele gezin.
De gezinswandelingen in de Maasvallei zijn toffe, interactieve wandelingen voor kindjes vanaf 2,5 jaar oud.
lees verder


Wandeling in de kijker: Natuurreservaat De Zig in Kempen~Broek

Het wandelgebied Zig en Goort is uitgestippeld doorheen het afwisselende landschap tussen Abeek en Lossing. Bosjes, weilanden en akkers, laagveenmoerassen, maar vooral 17 ha vijvers met rietkanten en moeraszones maken dit gebied uitermate aantrekkelijk. Als je de gele route volgt, wandel je door natuurreservaat De Zig.

lees verder