Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

7 mooie zomerwandelingen

  • Wandelgebied Kessenich in Rivierpark Maasvallei

De paarse lus van 6,7 km lang brengt je meteen in vakantiestemming. De landelijke omgeving van Ophoven en Geistingen combineer je immers met een grote Maasplas waar recreatief vaarverkeer mogelijk is. Dat betekent ook: een haven, watersporten, een zwemstrandje én maar liefst 3 pop up bars (Loletta Beach, BastiBar en De Maasgenotjes). Verkoeling genoeg onderweg! Maar neem zeker ook een zonnehoed mee voor tijdens je wandeling. 
Bekijk de route hier

  • Wandelgebied Ijzeren Man in Grenspark KempenBroek

Het IJzeren Man gebied herbergt heel wat ondernemers zoals een zwembad, kinderspeeltuin, kinderboerderij, waterskibaan en natuurlijk het Natuur en Milieucentrum de IJzeren Man dat helemaal vernieuwd is en dat zich specifiek richt op kinderen en recreatie. Kies voor de oranje wandeling van 6 km en je komt onderweg heel veel variatie in landschap tegen en passeert langs enkele mooie vennen.
Bekijk de route hier

  • Wandelgebied Dauteweyers in de Wijers

Warme zomerdagen zijn het ideale moment voor een boomkikkersafari in de Dauteweyers in Diepenbeek. De kleine, felgroene kikkers zijn echte zonnekloppers en rusten overdag graag op braamstruiken langs de oevers van de vijvers. Vergeet dus zeker je camera niet – maar laat de kikkers wel rustig verder chillen in de zon. De blauwe route (5,5 km) is ook leuk voor de allerkleinsten: in de buurt van het Demerstrand is niet enkel een grote speeltuin, maar ook spannende avonturen aan én in het water. 
Bekijk de route hier.

  • Wandelgebied de Warmbeekvallei in de Groote Heide

Kom klimmen en klauteren op het Beverpad (1,8 km) en ontdek de Warmbeekvallei op een speelse manier. Steek de beek over via een touwenparcours, ontdek het waterleven in de vijver, leg je languit op een bank en geniet van de rust van de vallei of geniet van het uitzicht over de blauwe bessenplantage. Onderweg leert jong en oud meer over de dieren en planten in de vallei.
Bekijk de route hier.

  • Wandelgebied Resterheide in Nationaal Park Bosland

De gele route van 6,5 km is een erg gevarieerde wandeltocht. Vanuit het onthaalcentrum 't Begijntje wandel je langs de visvijver. Klim in de uitkijktoren om de plassen vanuit de lucht te bewonderen en speur naar watervogels. Je wandelt verder door het bos en kunt hier en daar meegenieten van de leuke belevingselementen voor kinderen.
Vergeet je verrekijker niet om watervogels te spotten vanaf de uitkijktoren bij de vijvers.
Bekijk de route hier.

  • Wandelgebied be-MINE in de Vallei van de Zwarte Beek

Beringen-Mijn is een recreatieve en toeristische hotspot met het Mijnmuseum, zwembad, duikcentrum, klimcentrum, avonturenberg en mountainbikeparcours. Hiernaast is er ook een grote brok natuur aanwezig in dit gebied. De rode route (6,3 km) leidt je naar de top van de 135 meter hoge terril van Beringen. Hier geniet je van een prachtig panoramisch uitzicht. Een aanrader!
Bekijk de route hier.

  • Wandelgebied Hornebos in Haspengouw

Loopt de temperatuur op? Zoek dan verkoeling in het Hornebos, één van de zeldzame bospareltjes tussen de vruchtbare akkers van Zuid-Limburg. Hier ontspringt de Herk, die zich door heel Haspengouw slingert. De rode wandeling van 8 km neemt je mee naar het Hornebos dat vroeger deel uitmaakte van het kasteeldomein van Bovelingen. Je duikt onder in holle wegen om even later op het plateau de omliggende dorpjes te ontdekken.
Bekijk de route hier