Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Nieuws


Opgelet! Nieuwe streekkaart Hoge Kempen pas beschikbaar vanaf 20 december 2021.

De vernieuwde streekkaart van het Nationaal Park Hoge Kempen zal vanaf 20 december 2021 beschikbaar zijn ipv 1 december 2021.
Je kan je bonnetje uit de box van Wandelen in Limburg vanaf dan inruilen voor een vernieuwde versie.
Dit kan nog tot eind december 2022 bij het bezoekersonthaal van Terhills (Connecterra) of bij het Regionaal Landschap Kempen en Maasland.
lees verder


Hondenlosloopzones in Limburg

Honden zijn welkom in Limburg! Op enkele uitzonderingen na, kan je viervoeter aangelijnd mee op alle paden. Daarnaast zijn er hondenlosloopzones waar de leiband af kan en je hond de vrije loop krijgt. Het zijn omheinde zones die bij de bewegwijzerde wandellussen liggen.

lees verder


Save the date Hiking Festival 2022

Het volgende meerdaags wandelevent in Limburg staat geprogrammeerd in het Pinksterweekend van 2022: van vrijdag 3 juni tot en met maandag 6 juni in het Nationaal Park Hoge Kempen.
lees verder


Wandelbox Wandelen in Limburg vanaf eind juni 2021 terug beschikbaar!

De wandelbox van Wandelen in Limburg is tijdelijk niet meer in voorraad. De box is in herdruk en we verwachten een nieuwe levering rond 28 juni. Alvast bedankt voor uw begrip!
lees verder


Limburgse Wandelchallenge: voor elk wat wils op de terrils van Waterschei

Genk - Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door.
In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route.
De Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V) trekt op pad doorheen het Thorpark.
lees verder


De Limburgse Wandelchallenge

Doe mee met De Limburgse Wandelchallenge, nog tot en met 30 juni 2021.
Ontdek 42 prachtige wandelroutes, in elke gemeente één, en wandel zo de hele provincie door!
Elke week ontdek je drie nieuwe routes in het weekendmagazine Goesting en op hbvl.be
Schrijf je in via https://www.hbvl.be/challenge en maak kans op leuke prijzen!
lees verder


Eén miljoen méér wandelaars in Limburg in 2020.

LIMBURG – Een dikke drie miljoen (3 267 826) wandelaars in 2020. Dat is het totaalcijfer dat de drie Limburgse regionale landschappen registreren op meer dan 2000 km Limburgse wandelpaden in het coronajaar 2020. In 2019 waren er dat nog twee miljoen (2 142 559). Een stijging van maar liefst 50 procent die geldt voor alle wandelgebieden. Ondanks het afsluiten van de grote wandelgebieden tijdens de eerste lockdown en het verbod op toerisme in de bloesemperiode, is er toch een gigantische toename.
lees verder


Genieten van de natuur met respect voor iedereen

Het is de laatste maanden druk in de natuur en veel mensen vinden er broodnodige ontspanning en beweging. Dat is nu belangrijker dan ooit en wij moedigen dit absoluut aan. Maar het is natuurlijk belangrijk dat iedereen ervan geniet en dat de rust en veiligheid van iedereen gewaarborgd wordt.
lees verder


Bestellingen langer onderweg door corona

Hou er aub rekening mee dat de bestellingen vertraging kunnen oplopen omwille van corona. Dit komt enerzijds doordat het bezoekersonthaal niet meer alle dagen bemand wordt, anderzijds merken we ook dat bpost er langer over doet om de pakjes te leveren. Je bestelling kan tot een week onderweg zijn in België, naar het buitenland kan dit zelfs 2 weken zijn. Alvast bedankt voor jullie begrip.

lees verder


Natuurinrichtingswerken Schulensbroek

Momenteel worden er natuurinrichtingswerken uitgevoerd in het Schulensbroek. Daarbij vindt er heel wat werfverkeer plaats. Omwille van veiligheidsredenen zullen delen van het gebied tijdelijk afgesloten worden voor het publiek. Op het kaartje kan je terugvinden waar er momenteel gewerkt wordt en welke wandelpaden en hengelzone's of delen van het meer niet toegankelijk zijn. We proberen de hinder zoveel mogelijk te beperken en houden je op de hoogte!
lees verder