Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Wandelingen in de kijker | mei

Ontdek onze wandelingen in de kijker van de maand mei.

  • Heuvelse Heide in Nationaal Park Bosland

Vanaf de rustige Jachthaven De Meerpaal vertrek je voor een mooie reis door de naaldbossen en de heidevlakte van de Heuvelse Heide. De zandwinningsplas en het kanaal geven je wandeling net dat beetje extra.

Elke eerste zondag van de maand kan je ook een bezoek brengen aan het nabijgelegen Wateringhuis van Natuurpunt Lommel en de uniek bewaard gebleven vloeiweiden ontdekken.
Opgelet: deze route is moeilijk toegankelijk voor wandelwagens en rolstoelen. Het is verboden te zwemmen in de waterwinningsplas. Honden graag steeds aan de leiband.
Ontdek de wandeling (7 km) hier.

 

  • Landschapswandeling Grootloon in Haspengouw

Wandel van de middeleeuwse straatjes van gravenstad Borgloon naar met fruitbomen bezaaide heuvelruggen waar de Romeinen zich al thuis voelden. Je wandelt ook door de belevingsboomgaard, een ideaal plekje om bijvoorbeeld te genieten van een rustige picknick.

Ontdek de wandeling (6,5 km) hier.

Tip: bestel op voorhand je picknick bij Villa Copis, B&B Kasteelhoeve De Tornaco, Heirbaan 66 of Brasserie De Baron. Meer info hier.

 

  • Oud-Rekem in RivierPark Maasvallei

De gele wandellus van het wandelgebied Oud-Rekem laat je genieten van de Maasdorpjes Oud-Rekem, Boorsem en Uikhoven en voert je door het nieuwe natuurgebied de Oude Weerd, het enige natuurgebied in het RivierPark waar er door middel van ezels aan natuurbeheer wordt gedaan.

Ontdek de wandeling (7,9 km) hier.

 

  • Thorpark in Nationaal Park Hoge Kempen

De rode wandellus maakt de verbinding tussen de voormalige kinderkolonie in As en het Thorpark en leidt je naar de mijnterril van Waterschei. Thorpark is een gebied van 10 km² achter de voormalige mijn van Waterschei, en is sinds 2018 onderdeel van het Nationaal Park.

Ontdek de wandeling (12,7 km) hier.