Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Wandelingen in de kijker | juni

Ontdek onze wandelingen in de kijker van de maand juni.

  • Loksbergen-Zelk in de Vallei van de Zwarte Beek

Fans van holle wegen kunnen hun hartje ophalen op de oranje wandeling (5,6 km) die vertrekt vanuit het Buurthuis in Zelk. Een stevige trip gidst je door de holle wegen van Loksbergen.
Ontdek de wandeling hier.

Benieuwd hoe de Zwarte Beek aan zijn naam komt? Dat lees je hier.

  • Eben-Emael/Roclenge-sur-Geer in Sint-Pietersberg

Eben-Emael is natuurlijk het meest bekend omwille van zijn fort maar op deze wandeling van 14 km passeer je langs de markante toren van Eben-Ezer en in Roclenge-sur-Geer vind je nog sporen van de Romeinse heirbaan tussen Keulen en Frankrijk. Ontdek de wandeling hier.

De Sint-Pietersberg is een acht kilometer lange heuvelrug op de grens van Nederland, Vlaanderen en Wallonië die zich uitstrekt zich tussen de Jeker- en de Maasvallei. Meer info op www.sintpietersberg.org.

  • Landschapswandeling Cicindria in Haspengouw

Kies vanuit startplaats Straeten voor de wandellus van 6 km en geniet van pas gerenoveerde holle wegen, vergezichten en boomgaarden langs de kronkels van de Cicindria die hier gemoedelijk door haar vallei meandert. Ontdek de wandeling hier.

De hoogstamboomgaard aan de startplaats werd recent opgewaardeerd tot een belevenisvolle ontvangstplek met speelzone, picknickbank en natuurlijke kijkwand.