Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Mechelse Heide

7,5 km (10100 stappen)   1 u 52 min    rood
Horeca Parking

Toegangspoort Mechelse Heide
Mechelse Heide - Instapplaats Zwembad

Downloaden voor GPS Printen


Deze rode wandeling combineert al het moois van de Mechelse heide! Tussen wandelwissel 41 en 42 en tussen 45 en 46 vind je bovendien een hondenlosloopzone: hier mag je viervoeter vrij rondlopen maar uiteraard wel steeds onder jouw toezicht.

Kenmerken

Regio: Nationaal Park Hoge Kempen
Kleur: rood
Afstand: 7,5 km
Duur wandeling: 1 u 52 min
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Landschap: Heide, Waterplas / vijver
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard, Heuvelachtig


Praktische info

  • Stevige schoenen of laarzen aandoen
  • Pas op voor teken!
  • Gebruik insectenwerend middel in de zomer

Voor meer info: www.nationaalpark.be

Natuur op je weg

Agentschap voor Natuur en Bos - www.natuurenbos.be

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor de aankoop en beheer van natuurreservaten, bossen,parken,en viswaters in vlaanderen.Ze zijn verantwoordelijk voor wildbeheer , vogelbescherming en geven openbare besturen en particuliere eigenaars ondersteuning of advies bij het beheer van hun bossen of parken.

Uitgebreide beschrijving

De lange rode wandeling combineert al het moois van dit gebied: je trekt door de heide en bos, door de voormalige zand- en grindgroeve. Deze wandeling is uiterst geschikt voor wie met zijn viervoeter op pad gaat. Tijdens de wandeling zelf moeten honden aan de leiband, maar op deze route passeer je ook en grote loopweide waar honden en baasjes zich kunnen uitleven. 

De rode wandellus is grotendeels onverhard en heuvelachtig en neemt je mee door de heide naar het Ven onder de Berg. Dit ven is bijna volledig dichtgegroeid met veenmossen. Het zorgt niet enkel voor een prachtig uitzicht, ook vormt het een groeiplaats voor bijzondere planten. Het veentapijt is erg kwetsbaar. Trap er dus niet op, want het heeft jaren nodig om weer te herstellen. 

Wandelkaarten kopenFoto's / video's