Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Bokrijk-Kiewit

4,1 km (5600 stappen)   1 u 2 min    geel
Horeca Rolstoelen Kinderwagens Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: Craenevenne, Genk Bokrijk Kasteel
Bokrijk Museum

Downloaden voor GPS Printen


De bucksenrake route is een volledig verharde route die je rond het openluchtmuseum van Bokrijk leidt. Het kasteel van Bokrijk en het arboretum, evenals verschillende vijvers liggen op de route. Ideaal voor een zondagse wandeling met de hele familie.

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: geel
Afstand: 4,1 km
Duur wandeling: 1 u 2 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos, Akkers / weilanden, Waterplas / vijver, Grasland, Park
Andere: Openbaar vervoer


Praktische info

Openbaar vervoer: Bokrijk heeft zijn eigen treinstation. Met de bus neem je lijn 1 of G4 (halte Bokrijk)

Honden graag steeds aan de leiband.

Wil je er graag een daguitstap van maken? In Bokrijk valt er steeds wat te beleven: bezoek het openluchtmuseum of de gigantische buitenspeeltuin. Meer info.

Natuur op je weg

null

Uitgebreide beschrijving

Bokrijk is méér dan een wandeling, het is een hele daguitstap. Niet alleen kan je hier in het verleden duiken, lekker spelen in de speeltuin of genieten op een terrasje, je kan ook volop de wonderlijke natuur van De Wijers ontdekken. Vijvers, prachtige bomendreven en eeuwenoude aarden wallen bepalen het landschap. Zowel Bokrijk als Kiewit zijn erg belangrijk voor heel wat vogels, insecten en amfibieën. Hier kan je, zeker met de kinderen, een dagje heerlijk op ontdekking in een mooi vijvergebied.

De bucksenrake-route is een volledig verharde route die je rond het openluchtmuseum van Bokrijk leidt. Het kasteel van Bokrijk en het arboretum, evenals verschillende vijvers liggen op de route. Ideaal voor zondagse wandeling rond het domein, om af te sluiten met een bezoek aan de speeltuin.

Tip: Ga eens op Wijersafari met de kleurrijke spotterskaarten en ontdek dieren die je nog nooit hebt gezien! Bestel ze hierFoto's / video's