Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Beringen-Mijn

4,5 km (6100 stappen)   1 u 7 min    blauw
Horeca Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: be-MINE 1, 3580 Beringen Vallei van de Zwarte Beek: Beringen be-MINE - Startplaats Todi

Downloaden voor GPS Printen


Ontdek het mijnverleden en download de gratis app 'Beringen: de cité'. Deze app leid je langs de blauwe route en dompelt je onderweg helemaal onder in het cité-leven met boeiend beeld- en geluidsmateriaal.

Kenmerken

Regio: De Zwarte Beek
Kleur: blauw
Afstand: 4,5 km
Duur wandeling: 1 u 7 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Dorp, Park
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

  • De route vertrekt aan de startplaats aan het duik- en snorkelcentrum TODI.
  • Bij de startplaats is een rolstoelvriendelijk toilet in de gebouwen van de Toeristische Dienst en bij de horecagelegenheid in het duikerscentrum TODI
  • Honden aan de leiband houden
  • Er is een Hondenlosloopzone aanwezig bij de parking aan 'startplaats grote terril' (vertrek rode route), Orgelwinningstraat, Beringen
  • Er is horeca langs de route en in de nabijheid van de startplaats
  • Openbaar vervoer:
    buslijn 32.58 en 90, halte Koersel Beringen Mijnen

TIP! Ontleen een audiogids:
De 'Beringen-Mijn Ontdekkingstocht' leidt je langs 3 km aan geschiedenis en blikvangers uit de mijnwerkersgemeenschap. Ontdek het rijke verleden van Beringen al wandelend via de gratis ErfgoedApp, met komiek en mijnwerkerszoon Erhan Demirci als gastheer. Luisteren maar!

TIP! Voor groepen:
Visit Beringen biedt verschillende rondleidingsmogelijkheden onder begeleiding van een stadsgids: te Be-Mine, doorheen de cité of over de terrils. Wandelplezier verzekerd!

Natuur op je weg

Terreinbeheerders in dit gebied:

Agentschap Natuur en Bos - www.natuurenbos.be

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor de aankoop en beheer van natuurreservaten, bossen,parken,en viswaters in Vlaanderen.Ze zijn verantwoordelijk voor wildbeheer, vogelbescherming en geven openbare besturen en particuliere eigenaars ondersteuning of advies bij het beheer van hun bossen of parken.

Uitgebreide beschrijving

De blauwe route leid je door de 'cité'. Een wijk die volledig gebouwd werd rond de mijn van Beringen. De mijn bouwde niet alleen woningen voor haar werknemers maar ook scholen, sportvelden, winkels, kerken,...

Wandelgebied Beringen--Mine: nergens anders in onze regio is er zo'n mooie mix tussen erfgoed, cultuur, natuur, recreatie en toerisme. Beringen-Mijn is een recreatieve en toeristische hotspot met het Mijnmuseum, zwembad, duikcentrum, klimcentrum, avonturenberg en mountainbikeparcours. Hiernaast is er ook een grote brok natuur aanwezig in dit gebied. ANB beheert de grote mijnterril van Beringen en heeft deze omgevormd tot een heuvel met een mooie afwisseling van bosjes en open plekken. Hierdoor krijgt de terril kansen voor een unieke natuurontwikkeling.

Wandelkaarten kopenFoto's / video's