Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Landschappen voor het leven

Detailfoto van Landschappen voor het leven

€ 24,50

Regionale landschappen in Vlaanderen. Waar komen ze vandaan? Hoe passen ze in het natuur- en landschapsbeleid? Waar staan ze vandaag en hoe verhouden ze zich tot Europese ontwikkelingen? En vooral: waar kan het met die instrumenten voor een geïntegreerd buitengebiedbeleid naartoe?

De auteur zoekt antwoorden vanuit de bevoorrechte positie van iemand die bijna 25 jaar lang de regionale landschappen ‘meemaakte’. Daardoor bevat dit boek niet enkel heel wat feiten, maar ook een persoonlijke kijk op regionale landschappen en een pleidooi om ze meer dan ooit in te zetten als regisseur en spelverdeler in een multifunctionele open ruimte.
Deze toekomstvisie is gebaseerd op wat eens de grondbeginselen van regionale landschappen en bij uitbreiding van de natuurbeweging waren. In combinatie met ervaringen en succesverhalen uit binnen- en buitenland levert dit boek zowel inspiratie op als stof tot verder debat.

Drie hoofdstukken (verleden, heden, toekomst) in combinatie met 14 kaderteksten over aanverwante thema’s (nationaal park, natuurtoerisme, landschapszorg..) , een systematisch overzicht van de 17 regionale landschappen in Vlaanderen en de aanpak bij onze buren maken dit boek tot een inspiratiebron voor iedereen die bij natuur- en landschapszorg betrokken is.

€ 24,50