Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Natuurrapport Nationaal Park Hoge Kempen 2000-2020

Detailfoto van Natuurrapport Nationaal Park Hoge Kempen 2000-2020

€ 14,50

Dit rapport geeft een overzicht en analyse van de landschappen, habitats en biodiversiteit van het Nationaal Park Hoge Kempen en haar directe omgeving. Het rapport omvat vier delen en wordt afgesloten met de integrale lijst van de waargenomen plant- en diersoorten in de Hoge Kempen in de periode 2000-2020, aangevuld met een aantal relevante historische en recentere waarnemingen.

In een inleidend deel wordt ingegaan op de karakteristieken en het ontstaan van het LANDSCHAP en het voorkomen van uiteenlopende HABITATS.

Op basis van meer dan 500.000 waarnemingen, goed voor ruim 9.000 soorten, en statistische analyses, wordt dieper ingegaan op de uitzonderlijke BIODIVERSITEIT van de Hoge Kempen.
Vragen die beantwoord worden, zijn onder andere: voor welke soorten draagt de Hoge Kempen een meer dan gemiddelde verantwoordelijkheid, welke Rode Lijst-soorten vragen om onze zorg en hoeveel soorten blijven voorlopig voor de wetenschap verborgen.

Vervolgens krijgt een aantal SOORTGROEPEN een extra FOCUS en gaan experts meer in detail in op het voor komen van deze soorten, trends en evoluties.
In een vierde deel wordt een actueel overzicht gegeven van het recent uitgevoerde of lopende WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK rond biodiversiteit in de regio van de Hoge Kempen.

Het Natuurrapport 2000-2020 van het Nationaal Park Hoge Kempen werd uitgegeven door de vzw Regionaal Landschap Kempen en Maasland en telt maar liefst 356 pagina’s.Het rapport is een samenwerking van specialisten van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en de vzw Natuurpunt Studie, experten van de UHasselt en KU Leuven én de medewerkers van het Provinciaal Natuurcentrum samen met tientallen vrijwilligers van de Limburgse Koepel voor Natuurstudie (LIKONA) en Natuurpunt. 

€ 14,50