Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Wandelchallenge 2023 - knooppuntenroute

20,4 km (27500 stappen)   5 u 5 min    Knooppunt
Horeca Parking

Startplaats: Bosuilstraat 4, Sint-Huibrechts-Lille De Groote Heide: Sint-Huibrechts-Lille - startplaats De Bosuil

Downloaden voor GPS Printen


Deze knooppuntenroute werd tijdelijk toegevoegd voor de wandelchallenge 2023 van Wandelen In Limburg i.s.m Het Belang van Limburg en de provincie Limburg.

Kenmerken

Regio: De Groote Heide
Kleur: Knooppunt
Afstand: 20,4 km
Duur wandeling: 5 u 5 min
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

Let op! dit is een knooppuntenroute, vergeet niet de te volgen cijfers te noteren of de kaart af te printen. 

Te volgen knooppunten: 56 - 55 - 36 - 19 - 18 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 60 - 58 - 61 - 66 - 63 - 62 - 61 - 71 - 72 - 73 - 74 - 77 - 78 - 34 - 59 - 56

Druk hier om de kaart af te drukken

 

  • Er is parkeergelegenheid bij de startplaats
  • Er is horeca bij de startplaats
  • Je kan bij de startplaats verblijven met een camper

Uitgebreide beschrijving

Deze knooppuntenroute werd tijdelijk toegevoegd voor de wandelchallenge van Wandelen In Limburg ism Het Belang van Limburg en de provincie Limburg.

De wandeling vertrekt langs akkers en weilanden rond het Teutendorp St. Huibrechts Lille. Vervolgens ontdek je het Kolisbos. Dit hoofdzakelijk dennenbos werd vorige eeuw aangeplant op de arme Limburgse zandgronden om stuthout voor de Limburgse mijnen te kweken. Zoals zovele bossen in Noord-Limburg is ook hier een langzame omvorming naar meer natuurlijke bossen. 

Je verlaat Kolisbos, steekt enkele kilometer verderop het kanaal over naar het bosarboretum van Hamont-Achel. Na de rust in het arboretum (en een eventuele tussenstop bij de picknickbanken of de kantine van de vissersclub) loop je een lang stuk evenwijdig aan  het kanaal Bocholt-Herentals. Ten noorden van St Huibrechts Lille maak je nog even een korte omweg langs de oude schans om iets verderop opnieuw het kanaal over te steken. Een knuppelpaadje leid je nog even langs de oever van de Prinsenloop en een paar kilometer verder kom je terug aan bij de startplaats aan De Bosuil

 

 Foto's / video's