Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Rondje Molenplas

5,3 km (7200 stappen)   1 u 19 min
Leuk voor kinderen Horeca Parking Bezoekersonthaal

Maasvallei: Rondje Molenplas - startplaats Hompesche molen

Downloaden voor GPS Printen


Bloem- en kruidenrijke wandelroute rond de Molenplas bij Stevensweert. Wandel hier ook eens buiten de paden: het kan, het mag! Geniet van de uitzichten vanaf heuvel en vogelkijkplatform, bezoek de Hompesche Molen en sta eens stil bij het bijzondere Bomen

Kenmerken

Regio: RivierPark Maasvallei
Kleur: zwart
Afstand: 5,3 km
Duur wandeling: 1 u 19 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Grasland
Andere: Openbaar vervoer


Uitgebreide beschrijving

Om je te laten kennis maken met alle facetten van het RivierPark Maasvallei zetten we tijdens de zomermaanden elke week een wandelgebied of wandelroute in de kijker. De Premiumroute Molenplas in de gemeente Stevensweert is als achtste aan de beurt. 

Deze route van 5,8 km laat je kennis maken met de Molenplas in Stevensweert. Aan het begin van de route krijg je vanop het uitkijkpunt een prachtig panorama over het gebied dat beheerd wordt door Natuurmonumenten. Je wandelt langs bloemrijke en kruidenrijke oevers waar konikpaarden en gallowayrunderen graag in vertoeven. Ook veel bijzondere vogelsoorten voelen zich hier thuis. Spits je oren en misschien ontdek je de zwartkop of de leeuwerik wel! Of probeer ze te spotten op het vogeluitkijkpunt. Via stapstenen wandel je over het water en vervolgens langs maar liefst twee bomenmonumenten! Je merkt, deze relatief korte route heeft veel te bieden. Geen wonder dat het 'Deutsches Wanderinstitut'  de route haar keurmerk 'Premiumroute' heeft gegeven. Kies je voor deze lus? Dan krijg je topkwaliteit! 

Hoogtepunten:

Bijzondere watervogels
Hompesche Molen + OERRR speelnatuur
Beversporen in het gebied
Bomenmonumenten
Gedeeltelijk rolstoelvriendelijkFoto's / video's