Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Ommetje Maasdal

5,6 km (7600 stappen)   1 u 24 min
Horeca Parking Bezoekersonthaal

Maasvallei: Ommetje Maasdal - startplaats Roosterhoeve, Roosteren

Downloaden voor GPS Printen


In een grote meander van de Maas zie je tijdens dit Ommetje Maasdal de vochtige graslanden, waar de konikspaarden vredig staan te grazen. Vanaf de oever van de snelstromende Maas heb je uitzicht op het Belgische Maaseik. Ook ontdek je het pittoresk dorpj

Kenmerken

Regio: RivierPark Maasvallei
Kleur: zwart
Afstand: 5,6 km
Duur wandeling: 1 u 24 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Beekvallei, Struinnatuur, Akkers / weilanden, Uiterwaarden / Maas
Andere: Openbaar vervoer


Uitgebreide beschrijving


Mooie natuur en vooral veel mooie uitzichten. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van deze wandeling van 5,6 km door het oerstroomdal van de Maas. Een prachtige, grotendeels autovrije wandeling door waterwingebied De Rug.

De route brengt je verder door het kleine maar fijne dorpje Roosteren waar je nog enkele goed bewaarde hoeves of Maasdalboerderijen kunt vinden. Ook het dorpje Visserweert - een eiland in de Maas- is een van de hoogtepunten van deze route.

Ommetje Maasdal ligt in Het Smalste Stukje Nederland. Je bent hier dus niet enkel op een boogscheut van België (Maaseik) maar ook van Duitsland! Bovendien kun je dankzij het knopenlopensysteem van de gemeente Echt-Susteren, je wandeling zo lang maken als je wenst. Dat is pas grenzeloos wandelen!
 

Wandelkaarten kopen



Foto's / video's