Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Stramprooierbroek

3,7 km (5100 stappen)   56 min    bruin
Parking

Startplaats: Grootbroekstraat 4, Molenbeersel (Kinrooi) KempenBroek: Stramprooierbroek - instapplaats Grootbroekstraat 46 ( Woutershof), Kinrooi

Downloaden voor GPS Printen


Het wandelgebied Stramprooierbroek leidt je doorheen het hart van het KempenBroek. Je komt er langs natte moerassen met elzen en wilgenstruweel, eikenbossen, weilanden met houkanten en poelen, statige eikendreven en zeker ook de Abeek en Lossing.

Kenmerken

Regio: KempenBroek
Kleur: bruin
Afstand: 3,7 km
Duur wandeling: 56 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos, Beekvallei, Akkers / weilanden, Moerasbos
Andere: Grotendeels onverhard


Praktische info

  • Trek zeker stevige schoenen of laarzen aan
  • Gebruik insectenwerend middel in de zomer
  • Pas op voor teken en processierupsen
  • De routes met alle informatie vind je terug op wandelkaart 'GrensPark Kempen~Broek Stramprooierbroek'

http://www.kempenbroek.eu

Natuur op je weg

De organisaties die verantwoordelijk zijn voor het beheer in het gebied:

Limburgs Landschap vzw - www.limburgs-landschap.be

 Limburgs Landschap koopt, beheert en richt natuurlandschappen in. Daarnaast laat de vereniging iedereen kennismaken met haar natuur door de beherende gebieden zoveel mogelijk open te stellen.

Agentschap voor Natuur en Bos - www.natuurenbos.be

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor de aankoop en beheer van natuurreservaten, bossen,parken,en viswaters in vlaanderen.Ze zijn verantwoordelijk voor wildbeheer , vogelbescherming en geven openbare besturen en particuliere eigenaars ondersteuning of advies bij het beheer van hun bossen of parken.

Uitgebreide beschrijving

De bruine wandeling toont je het privé domein Berkenbroek. Dit domein bestaat uit een afwisseling van loof- en naaldbossen, populierenaanplantingen, wilgenaanplantingen, weilanden en akkers. De eikenbossen in het domein zijn erkend om hun kwaliteit. De eikels worden verzameld en gebruikt als zaadgoed voor boomkwekerijen.

Het wandelgebied Stramprooierbroek leidt je doorheen het hart van het Kempen~Broek. Natte moerassen met elzen en wilgenstruweel, eikenbossen, weilanden met houtkanten en poelen, statige eikendreven, Abeek en Lossing begeleiden je doorheen de geschiedenis van dit gebied.

De natste delen bleven gespaard van ontginning zodat je nu kan genieten van de rust en de ruimte in één van de stilste plekjes van Limburg. De overvloedige aanwezigheid van water maakt het Stramprooierbroek en de aanliggende natuurgebieden tot het rijkste libellengebied van de Benelux. Maar ook voor vele planten, vlinders zoals de grote weerschijnvlinder en andere dieren is het Stramprooierbroek een hemel op aarde. Redenen genoeg dus om je laarzen aan te trekken en de schatten van dit gebied te ontdekken.

Wandelkaarten kopenFoto's / video's