Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Sahara

3,1 km (4100 stappen)   0 u 45 min    blauw
Leuk voor kinderen Horeca Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: Sportveldenstraat 10, Lommel Sahara

Downloaden voor GPS Printen


Onderweg zullen de kindjes zich kunnen uitleven in het prachtige speelbos met wilgenkunstwerken. Of spot vogels aan de vogelkijkwand. Tip: neem zeker je picknick mee en eet hem op bij de speelpicknicktafels van Zeno Zandloopkever! In de zomer kan je in de Soeverein een gratis hangmat uitlenen.

Kenmerken

Regio: Bosland
Kleur: blauw
Afstand: 3,1 km
Duur wandeling: 0 u 45 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos, Zand / landduinen, Waterplas / vijver
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

Openbaar vervoer: bus 29 en 713 

Omwille van het losse zand is een gedeelte van de wandelingen moeilijk bereikbaar met buggy’s.

Uitlenen hangmat:
Je kan de hangmat gratis uitlenen aan de balie van de Soeverein. Je moet wel een waarborg van 50 euro betalen of je identiteitskaart afgeven, die je terugkrijgt wanneer je de hangmat weer binnenbrengt. Speciaal voor de allerkleinsten is er ook een babyhangmat beschikbaar. Uitlenen kan van 15 maart tot 15 oktober. 
Info: balie Soeverein, Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel, T 011 54 84 00. Reserveer bij voorkeur op voorhand om jezelf van zo’n superleuke Bosland-hangmat te verzekeren.

Toerisme Lommel
Voor € 6 koop je de schatzoektocht van Kapitein Korrel, samen met die van Tommy Twijgman (In den Brand) en Wenke Wortel (Heesakkerpark). Je krijgt de drie boekjes boordevol avontuur, een kompas en Boslandpotlood. En natuurlijk de sleutel tot de schatkisten!

Dorp 14
3920 Lommel
Tel.: 0032 11 54 02 21
www.toerismelommel.be

Uitgebreide beschrijving

Wie hier komt wandelen waant zich in de woestijn … De Sahara is met reden verkozen tot één van de mooiste plekjes in de Lage Kempen. De grote, helderblauwe waterplas duikt als een fata morgana op in de zandvlakte. Het frisse water trekt volop watervogels aan. De omliggende naaldbossen en enkele architecturale hoogstandjes in de buurt maken dit een wel zéér bijzondere wandeling. Beklim zeker de unieke uitkijktoren voor een prachtig zicht over Bosland. Voor kinderen is er een mysterieus speelbos met natuurlijke speelelementen van wilgentakken, gemaakt door kunstenaar Will Beckers.

De blauwe route is dé kinderwandeling in de Sahara. Volg vanaf de Soeverein de bruine kruisjes (700 m) om tot aan de blauwe route in de Sahara te komen. Onderweg zullen de kindjes zich kunnen uitleven in het prachtige speelbos met wilgenkunstwerken. Bovendien kom je twee speelelementen tegen vermomd als bewoners van de Sahara. Een grote gladde slang waar je in kan klauteren en een boomleeuwerik die je laat vliegen tussen de bomen.  Nog meer kinderbeleving? Vraag bij de toeristische dienst naar de schatzoektocht - Kapitein Korrel neemt je mee op avonturentocht.

Onze tip: neem een picknick mee en lunch aan de speelse picknicktafels. Zeno Zandloopkever neemt de kinderen mee op ontdekkingstocht in het zand! In de zomer kan je bovendieen een gratis hangmat uitlenen aan de Soeverein: ophangen aan de boom en relaxen maar! Om je op weg te helpen, vind je in de rugzak tips over de leukste plekjes om tijdens je wandeling je hangmat te bevestigen.

Op vakantie in Vossemeren? Volg de bruine kruisjes (1 km) tot aan het wandelgebied!

 Foto's / video's