Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Pijnven

10,5 km (14200 stappen)   2 u 37 min    rood
Horeca Kinderwagens Parking

Startplaats: Kiefhoekstraat, Hechtel-Eksel Pijnven

Downloaden voor GPS Printen


Stevig doorwandelen door eindeloze bossen? Dan is de rode route door het Pijnven helemaal je ding. Je wandelt door dennenbossen tot aan de Vlindervallei, waar je even kan uitblazen of picknicken tussen de bloemen en vlinders. Hier en daar worden de naaldbomen afgewisseld door loofbomen en heiderelicten.

Kenmerken

Regio: Bosland
Kleur: rood
Afstand: 10,5 km
Duur wandeling: 2 u 37 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos
Andere: Grotendeels onverhard


Praktische info

Honden graag steeds aan de leiband. 

Openbaar vervoer: Lijn 18a of 29 (op 3 km van de startplaats)

Uitgebreide beschrijving

Wie op zoek is naar de echte boservaring, zit goed in het uitgestrekte Pijnven. Dit bos is bovendien dé ultieme, natuurlijke speelplek voor kinderen. In het speelbos en op de speelweides kunnen ze naar hartenlust ravotten en kampen bouwen. Ook de Vlindervallei en het kunstwerk ‘De Boom in’ van Will Beckers maken dit gebied meer dan de moeite waard. De wandelingen leiden langs de Treehouse, een architecturale boomhut die kan gehuurd worden door bedrijven en instanties die op een bijzondere plek willen vergaderen over duurzaamheid.

Krijgen je kinderen er maar niet genoeg van? Dan kunnen ze hun hart ophalen op de nieuwe speelelementen, goed voor heel wat klim en klauter pret. Ook de speelbossen rondom de open plekken zijn een bron van plezier! Minder hoog dan de echte bomen, maar toch niet voor watjes! Klim als een reus tussen bomen. Slinger en zwier van de ene tak naar de anderen en ontdek de geheimen van de boomtoppen. Liever klein maar fijn? Kruip in de huid van een insect en ontdek de binnenkant van een eikel. Dit grote bos zal geen geheimen meer voor je hebben!

Stevig doorwandelen door eindeloze bossen? Dan is deze rode route door het Pijnven helemaal je ding. Je wandelt door dennenbossen tot aan de Vlindervallei, waar je even kan uitblazen of picknicken tussen de bloemen en rondfladderende vlinders (in de zomer). Hier en daar worden de naaldbomen afgewisseld door loofbomen en heiderelicten. Foto's / video's