Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Holven - 't Plat

1,8 km (2400 stappen)   0 u 26 min    blauw
Leuk voor kinderen Horeca Rolstoelen Kinderwagens Parking

Startplaats: Kleine Boemerangstraat, Pelt MS-centrum

Downloaden voor GPS Printen


Deze korte route is volledig verhard met het oog op de nabijgelegen MS kliniek en is volledig toegankelijk voor rolstoelen. Ze is ingericht met een aantal belevingselementen die ook voor kinderen erg leuk zijn.

Kenmerken

Regio: Bosland
Kleur: blauw
Afstand: 1,8 km
Duur wandeling: 0 u 26 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos


Praktische info

Openbaar vervoer: Belbus 745 (Halte Gortenstraat en kerk Holheide)

Honden graag steeds aan de leiband.

Deze route is volledig toegankelijk voor rolstoelen en buggy's.

Uitgebreide beschrijving

Wandel door één van de grootste dennenbossen van Limburg en ontdek nog prachtige stukjes heide en vennen in natuurreservaat 't Plat, dat begraasd wordt door een kudde schapen. De wandelroutes door Holven lopen door droge naaldbossen op voormalige stuifduinen. Verwacht je aan spectaculaire hoogteverschillen voor de Lage Kempen. De route door ’t Plat voert je recht door een nat moeras. Natte en droge heide wisselen hier af met ruigten en broekbossen. Met meer dan 17 libellensoorten en zo’n 45 verschillende vogels die hier broeden, mag ’t Plat zich een natuurgebied van grote waarde noemen. Het is ook een paradijs voor amfibieën en reptielen.

Deze korte route is volledig verhard met het oog op de nabijgelegen MS kliniek en is volledig toegankelijk voor rolstoelen. Ze is ingericht met een aantal belevingselementen die ook voor kinderen erg leuk zijn.Foto's / video's