Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Holven - 't Plat

1,8 km (2400 stappen)   0 u 26 min    blauw
Leuk voor kinderen Rolstoelen Kinderwagens Parking

Startplaats: Kleine Boemerangstraat, Pelt MS-centrum

Downloaden voor GPS Printen


Deze korte route is volledig verhard met het oog op de nabijgelegen MS kliniek en is volledig toegankelijk voor rolstoelen. Ze is ingericht met een aantal belevingselementen die ook voor kinderen erg leuk zijn. UPDATE: de oude belevingselementen zullen in de loop van 2020 vernieuwd worden.

Kenmerken

Regio: Bosland
Kleur: blauw
Afstand: 1,8 km
Duur wandeling: 0 u 26 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos


Praktische info

  • De blauwe route vertrekt aan de MS-Kliniek, Kleine Boemerangstraat, Pelt
  • De route is volledig toegankelijke voor rolstoelen en wandelwagens
  • Honden graag steeds aan de leiband.

 

Natuur op je weg

Terreinbeheerders in dit gebied:

Agentschap Natuur en Bos - www.natuurenbos.be

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor de aankoop en beheer van natuurreservaten, bossen,parken,en viswaters in Vlaanderen.Ze zijn verantwoordelijk voor wildbeheer, vogelbescherming en geven openbare besturen en particuliere eigenaars ondersteuning of advies bij het beheer van hun bossen of parken.

Natuurpunt - www.natuurpunt.be

Een team van gedreven vrijwilligers maakt hier werk van meer en betere natuur. 

Uitgebreide beschrijving

De blauwe route werd speciaal aangelegd voor de bewoners van de MS-kliniek. Deze wandeling is volledig aangepast voor rolstoelgebruikers en wandelwagens. Onderweg zijn er verschillende aangepaste belevingselementen (deze worden in de loop van 2020 vernieuwd). Dat dit gebied in de prehistorie al bevolkt was bewijzen de grafheuvels die je op deze route tegenkomt.

Het wandelgebied Holven - 't Plat bestaat uit drie delen met elk zijn eigen startplaats:
De groene en oranje wandeling lopen door droge naaldbossen op voormalige stuifduinen. De bossen sluiten aan de oostkant aan op Pijnven, één van de grootste aaneengeloten dennenbossen van Vlaanderen.
De gele route laat je het door Natuurpunt beheerde natuurreservaat 't Plat ontdekken. Natte en droge heide lossen elkaar hier af met ruigten en broekbossen en zorgen voor een enorm gevarieerd landschap. De heidegebieden worden hier begraasd door een eigen kudde schapen.  Met meer dan 17 libellensoorten en zo’n 45 verschillende vogels die hier broeden, mag ’t Plat zich een natuurgebied van grote waarde noemen. Het is ook een paradijs voor amfibieën en reptielen.
De blauwe route is een korte route die vollledig werd aangepast voor rolstoelgebruikers. Ze leidt je door een dennenbos en laat je enkele prehistorische grafheuvels ontdekken.Foto's / video's