Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Holven - 't Plat

6,2 km (8400 stappen)   1 u 33 min    oranje
Horeca Kinderwagens Parking

Startplaats: Heikapper, Pelt Holven -'t Plat: Holheide

Downloaden voor GPS Printen


Na een boswandeling door het Holven beland je in een dennenbos waar je nog duidelijk ziet hoe de wind hier het vroegere open zand tot hoge duinen blies. De hoogteverschillen maken deze wandeling extra leuk.

Kenmerken

Regio: Bosland
Kleur: oranje
Afstand: 6,2 km
Duur wandeling: 1 u 33 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos
Andere: Grotendeels onverhard, Heuvelachtig


Praktische info

Honden graag steeds aan de leiband.

Opgelet: deze route bevat 2 gevaarlijke oversteken op de N715: wees voorzichtig!

Openbaar vervoer: Belbus 745 (Halte Gortenstraat en kerk Holheide)
 

Uitgebreide beschrijving

Wandel door één van de grootste dennenbossen van Limburg en ontdek nog prachtige stukjes heide en vennen in natuurreservaat 't Plat, dat begraasd wordt door een kudde schapen. De wandelroutes door Holven lopen door droge naaldbossen op voormalige stuifduinen. Verwacht je aan spectaculaire hoogteverschillen voor de Lage Kempen. De route door ’t Plat voert je recht door een nat moeras. Natte en droge heide wisselen hier af met ruigten en broekbossen. Met meer dan 17 libellensoorten en zo’n 45 verschillende vogels die hier broeden, mag ’t Plat zich een natuurgebied van grote waarde noemen. Het is ook een paradijs voor amfibieën en reptielen.

Na een boswandeling door het Holven steek je (voorzichtig!) de N715 over en beland je in een dennenbos waar je nog duidelijk ziet hoe de wind hier het vroegere open zand tot hoge duinen blies. De hoogteverschillen maken deze wandeling extra leuk. Foto's / video's