Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Holven - 't Plat

3,6 km (4800 stappen)   0 u 53 min    groen
Horeca Kinderwagens Parking

Startplaats: Heikapper, Pelt Holven -'t Plat: Holheide

Downloaden voor GPS Printen


Deze korte route leidt door het Holvenbos. Je wandelt door naaldbossen op voormalige stuifduinen. Hierdoor moet je wat hoogteverschillen overwinnen, maar dat maakt de wandeling ook eens zo leuk.

Kenmerken

Regio: Bosland
Kleur: groen
Afstand: 3,6 km
Duur wandeling: 0 u 53 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos
Andere: Grotendeels onverhard


Praktische info

Honden graag steeds aan de leiband.

Openbaar vervoer: Belbus 745 (Halte Gortenstraat en kerk Holheide)
 

Uitgebreide beschrijving

Wandel door één van de grootste dennenbossen van Limburg en ontdek nog prachtige stukjes heide en vennen in natuurreservaat 't Plat, dat begraasd wordt door een kudde schapen. De wandelroutes door Holven lopen door droge naaldbossen op voormalige stuifduinen. Verwacht je aan spectaculaire hoogteverschillen voor de Lage Kempen. De route door ’t Plat voert je recht door een nat moeras. Natte en droge heide wisselen hier af met ruigten en broekbossen. Met meer dan 17 libellensoorten en zo’n 45 verschillende vogels die hier broeden, mag ’t Plat zich een natuurgebied van grote waarde noemen. Het is ook een paradijs voor amfibieën en reptielen.

Deze korte route leidt door het Holvenbos. Je wandelt door naaldbossen op voormalige stuifduinen. Hierdoor moet je wat hoogteverschillen overwinnen, maar dat maakt de wandeling ook eens zo leuk. Langs de route staan avontuurlijke belevingselementen voor de allerkleinsten.Foto's / video's