Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Holven - 't Plat

4,0 km (5500 stappen)   1 u 0 min    geel
Horeca Kinderwagens Parking

Startplaats: Kleine Boemerangstraat, Pelt MS-centrum

Downloaden voor GPS Printen


Het mooiste stukje van deze wandeling is de route door het natuurgebied van Natuurpunt: het Plat. Dit is een gebied met afwisselend heide, ruigten, broekbossen en heerlijk geurende gagel. Het is een oase voor heel wat amfibieën, reptielen en libellen.

Kenmerken

Regio: Bosland
Kleur: geel
Afstand: 4,0 km
Duur wandeling: 1 u 0 min
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Landschap: Bos, Zand / landduinen, Waterplas / vijver, Grasland, Moerasbos
Andere: Grotendeels onverhard


Praktische info

Honden graag steeds aan de leiband.

Openbaar vervoer: Belbus 745 (Halte Gortenstraat en kerk Holheide)

Bij nat weer voorzie je best laarzen, want het kan hier erg drassig zijn.

Uitgebreide beschrijving

Wandel door één van de grootste dennenbossen van Limburg en ontdek nog prachtige stukjes heide en vennen in natuurreservaat 't Plat, dat begraasd wordt door een kudde schapen. De wandelroutes door Holven lopen door droge naaldbossen op voormalige stuifduinen. Verwacht je aan spectaculaire hoogteverschillen voor de Lage Kempen. De route door ’t Plat voert je recht door een nat moeras. Natte en droge heide wisselen hier af met ruigten en broekbossen. Met meer dan 17 libellensoorten en zo’n 45 verschillende vogels die hier broeden, mag ’t Plat zich een natuurgebied van grote waarde noemen. Het is ook een paradijs voor amfibieën en reptielen.

Het mooiste stukje van deze wandeling is de route door het natuurgebied van Natuurpunt: het Plat. Dit is een gebied met afwisselend heide, ruigten, broekbossen en heerlijk geurende gagel. Het is een oase voor heel wat amfibieën en reptielen. Tijdens de zomermaanden zoeven er hier maar liefst 17 verschillende soorten libellen door de lucht. Foto's / video's