Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Hengelhoef-Ten Haagdoorn

4,0 km (5400 stappen)   0 u 59 min    oranje
Horeca Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: Hengelhoefdreef 1, Houthalen-Helchteren Hengelhoef - Ten Haagdoorn

Downloaden voor GPS Printen


Op deze route wandel je letterlijk door de heide van Ten Haagdoornheide. Misschien kom je zelfs de schaapskudde tegen. Deze wandelroute is op z'n mooist in augustus/september, wanneer de heide in bloei staat.

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: oranje
Afstand: 4,0 km
Duur wandeling: 0 u 59 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Heide, Zand / landduinen
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard, Heuvelachtig


Praktische info

Honden graag steeds aan de leiband.

Openbaar vervoer: Buslijn 31, halte recreatiepark

Aan het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap worden regelmatig activiteiten en begeleide wandelingen georganiseerd. Je vindt alle informatie hier.

Uitgebreide beschrijving

Ontdek de paarse heidevlakten van Ten Haagdoorn en de groene bossen van Hengelhoef! Een prachtige wandeling in het hartje van Limburg. Hier ontdek je weer een ander stukje van De Wijers, aan de bron van de Roosterbeek: één van de belangrijkste voedingsbeken voor de vijvers in De Wijers. 

Op deze route wandel je letterlijk door de heide van Ten Haagdoornheide. Misschien kom je zelfs de schaapskudde tegen. Deze wandelroute is op z'n mooist in augustus/september, wanneer de heide in bloei staat. Neem in de zomer zeker voldoende water mee, want op de heide kan het erg warm worden!

Tip: Ga eens op Wijersafari met de kleurrijke spotterskaarten en ontdek dieren die je nog nooit hebt gezien! Bestel ze hierFoto's / video's