Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Kenmerken

Regio: RivierPark Maasvallei
Kleur: lange afstandswandeling
Afstand: 139,3 km
Duur wandeling: 34 u 50 min
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd
Landschap: Struinnatuur, Akkers / weilanden, Uiterwaarden / Maas, Waterplas / vijver
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

De wandelroute is in twee richtingen bewegwijzerd met het RivierPark Maasvallei logo. Op verschillende plaatsen kun je de route inkorten. Zo kun je de Lange afstandswandeling ook in kortere etappes lopen, waarvan enkele met een aparte aanlooproute. 

In natte periodes kunnen sommige gebieden niet toegankelijk zijn. Dan volg je best het hoogwateralternatief (aangepaste signalisatie). 

Vanuit enkele startplaatsen dien je eerst een korte aanlooproute te volgen die je naar het vaste traject van de Lange afstandswandeling brengt. Deze aanlooproutes worden aangeduid met een zeshoekig wit plaatje met daarop het RivierPark Maasvallei logo. 

De Lange afstandswandeling loopt door de verschillende Maasdorpen. Hier is voldoende mogelijkheid om op een terrasje uit te rusten of te overnachten in een van de vele B&B's of hotels. Zoek je een slaapplek? Kijk op www.visitlimburg.be, www.visitzuidlimburg.nl of www.vvvmiddenlimburg.nl voor meer info. 

Natuur op je weg

Wilde riviernatuur, Maas, grindplassen, grote grazers, wilde kruiden. 

Uitgebreide beschrijving

Speciaal voor liefhebbers van meerdaagse wandeltochten werd de Lange afstandswandeling ontwikkeld. Deze grensoverschrijdende tocht van bijna 137 km verbindt de 11 gemeenten in het RivierPark Maasvallei en brengt je langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes. 

Meer info over de Lange afstandswandeling: www.rivierparkmaasvallei.eu/Langeafstandswandeling