Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Natuurgidsen

De bewegwijzerde wandelroutes staan garant voor urenlang wandelplezier in het Limburgse groen. Ontdek je al dit moois liever met een gids of tijdens een georganiseerde wandeltocht? Dat zijn er heel wat mogelijkheden.

 

Boek een Wijergids

Laat je op sleeptouw nemen in het gebied van 1001 vijvers en leer alles over de geschiedenis van het landschap en de viskweek, de natuur en de diersoorten die op en rond het water leven. Boeken kan via:

Limburgs Landschap, 011 53 02 50, info@limburgs-landschap.be 
Natuurinformatiepunt Limburg, 011 26 54 86, nip.limburg@telenet.be
Natuurpunt Limburg, 011 24 60 20, info@natuurpuntlimburg.be
Provinciaal Natuurcentrum, 011 26 54 55, pnc@limburg.be
of Toerisme Diepenbeek, Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lummen of Zonhoven.

 

Met een Ranger naar het Nationaal Park

Samen met de Rangers ontdek je het Nationaal Park Hoge Kempen op een verrassende manier. Struinen door heiden en bossen, heerlijk fietsen op een zomerse dag: het kan allemaal onder begeleiding van een Ranger. Een paar weken op voorhand reserveren is ten sterkste aan te raden.

Je kan ook aansluiten bij het vaste aanbod. Elke eerste en derde zondag van de maand worden er namelijk originele rangeractiviteiten georganiseerd. Kijk op www.rlkm.be voor het volledige aanbod.

Boek je ranger: andre@rlkm.be, +32 (0)89 65 56 51

 

Op pad met een verkenner in Kempen~Broek

Op zoek naar een originele uitstap? Kies dan uit een van deze zes originele activiteiten voor een uitje met je familie, bedrijf of vereniging.

Weg van edelherten: een interactieve wandeling met als thema de leefwereld van het edelhert.
Speuren naar sporen: een verkenner neemt je op sleeptouw om sporen te zoeken van mens en dier in GrensPark Kempen~Broek.
Kempen~Broek in een notendop: een eerste kennismaking met het GrensPark.
Herbronnen in Kempen~Broek: neem even de tijd om te onthaasten en tot rust te komen in de natuur.
De kracht van water: de ultieme waterwandeling in het GrensPark.  
GrensParkSchattentocht: dit tof GPS-spel, waarbij een groep in teams wordt opgedeeld, vormt de ideale teambuilding voor bedrijven of een leuk uitje met je vereniging, vriendengroep of familie.

Reserveer via: els@rlkm.be, +32 (0)89 65 56 92

 

Op pad met een MaasVerkenner

Meer weten over het RivierPark Maasvallei, de kracht van de Maas en de bewoners van deze prachtige regio? Boek dan een uitstap met een van de MaasVerkenners.

RivierPark Maasvallei in een Notendop: Ontdek alles wat je over het RivierPark wil weten. Starten kan in een van de vijf toegangsdorpen: Kessenich, Aldeneik, Stokkem, Leut of Oud-Rekem. Andere, thematische excursies kunnen steeds op aanvraag worden geboekt.
Huifkartocht: een dagvullende uitstap waarbij je tijd uittrekt voor twee korte wandelingen en een picknick langs de Maas.
Stilsloepspecial: Vanuit Ophoven vertrek je voor een begeleide, grensoverschrijdende boottocht op de Maas.
Beverspeurtocht: De MaasVerkenners nemen je vanuit Stokkem of Oud-Rekem mee op speurtocht naar de bever en zijn geheimen.

Reserveer via: marleen@rlkm.be, +32 (0)89 65 56 82 of www.rivierparkmaasvallei.eu/nl/maasverkenners