Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Natuurgidsen

De bewegwijzerde wandelroutes staan garant voor urenlang wandelplezier in het Limburgse groen. Ontdek je al dit moois liever met een gids of tijdens een georganiseerde wandeltocht? Dat zijn er heel wat mogelijkheden.

Boek een Wijergids

Laat je op sleeptouw nemen in het gebied van 1001 vijvers en leer alles over de geschiedenis van het landschap en de viskweek, de natuur en de diersoorten die op en rond het water leven. Je kan een wijergids boeken of deelnemen aan één van de vele activiteiten via: www.dewijers.be

Met een Ranger naar het Nationaal Park

Samen met de Rangers ontdek je het Nationaal Park Hoge Kempen op een verrassende manier. Struinen door heiden en bossen, heerlijk fietsen op een zomerse dag: het kan allemaal onder begeleiding van een Ranger. Een paar weken op voorhand reserveren is ten sterkste aan te raden.

Je kan ook aansluiten bij het vaste aanbod. Elke eerste en derde zondag van de maand worden er namelijk originele rangeractiviteiten georganiseerd. Kijk op www.rlkm.be voor het volledige aanbod.

Boek je ranger: andre@rlkm.be, +32 (0)89 65 56 51

Op pad met een verkenner in Kempen~Broek

Op zoek naar een originele uitstap? Kies dan uit een van deze zes originele activiteiten voor een uitje met je familie, bedrijf of vereniging.

Weg van edelherten: een interactieve wandeling met als thema de leefwereld van het edelhert.
Speuren naar sporen: een verkenner neemt je op sleeptouw om sporen te zoeken van mens en dier in GrensPark Kempen~Broek.
Kempen~Broek in een notendop: een eerste kennismaking met het GrensPark.
Herbronnen in Kempen~Broek: neem even de tijd om te onthaasten en tot rust te komen in de natuur.
De kracht van water: de ultieme waterwandeling in het GrensPark.  
GrensParkSchattentocht: dit tof GPS-spel, waarbij een groep in teams wordt opgedeeld, vormt de ideale teambuilding voor bedrijven of een leuk uitje met je vereniging, vriendengroep of familie.

Reserveer via: els@rlkm.be, +32 (0)89 65 56 92

Met een MaasVerkenner beleef je meer

Onder begeleiding van een MaasVerkenner kun je het RivierPark Maasvallei op een bijzondere en interessante manier verkennen. MaasVerkenners zijn gidsen die het RivierPark Maasvallei uit hun duimpje kennen. Onderweg met deze gidsen vertellen ze je wat meer over de Maas, haar geschiedenis en de bewoners in en langs het water. Om je ten volle het RivierPark te laten beleven, zijn een aantal excursies uitgewerkt. De MaasVerkenners bieden activiteiten aan voor alle leeftijden en doelgroepen. Moeilijk kiezen? Je kan hier je voorkeuren filteren.

Hoe deelnemen aan een gegidste wandeling?

Activiteitenkalender: elke 2de zondag van de maand staat een MaasVerkenner klaar in één van de toegangsdorpen. Reserveren is verplicht en je betaalt een kleine deelnameprijs. Klik hier voor de kalender.
 
Boek je eigen MaasVerkenner: je reserveert een activiteit uit het aanbod en bepaalt zelf het tijdstip en locatie. Heb je bijzondere wensen of wil je meer te weten komen over één bepaald onderwerp? Neem dan zeker contact op met 'Hart van Limburg'. Je kan hen telefonisch bereiken op het nummer: +31 475 33 02 89 of per e-mail: groepsuitje@HartvanLimburg.nl . Op aanvraag kunnen namelijk ook andere thematische excursies uitgewerkt worden.

Klik hier voor de annuleringsvoorwaarden.