Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Haspengouw

 

 

Zuid-Limburg wordt ook wel eens het Toscane van het noorden genoemd. En dat is niet voor niets. Glooiende akkers, bloeiende bermen, hoogstamfruitbomen en mooie beekvalleien typeren het Haspengouwse landschap. Van het rijke verleden zijn hier nog veel zichtbare sporen zoals Romeinse grafheuvels, de Romeinse Weg, het Fruitspoor, Romaanse kerkjes en kapellen, imposante kastelen en hoeves.

In Haspengouw is afwisseling troef. Greenspots en Verborgen Moois-wandelingen leiden je naar de mooiste plekken van de streek. De ene keer duik je de vallei, het bos, de boomgaard of een holle weg in en geniet je van de beslotenheid van het landschap. De andere keer wandel je over het plateau langs de akkers en zijn het de vergezichten die je doen verwonderen. Onderweg passeer je langs dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

Het stadse leven vind je terug in Sint-Truiden en Tongeren. Voor wie tijd heeft is een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum in Tongeren of de Abdijtoren in Sint-Truiden zeker de moeite waard. Of sta even stil bij het domein van Alden Biesen in Bilzen of de stroopfabriek van Borgloon. In Haspengouw is zoveel te beleven!

www.rlhv.be

Foto’s / video’s