Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Mechelse Heide

7,5 km (10100 stappen)   1 u 52 min    rood
Horeca Parking

Startplaats: Joseph Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen Toegangspoort Mechelse Heide
Mechelse Heide - Instapplaats Zwembad

Downloaden voor GPS Printen


Deze rode wandeling combineert al het moois van de Mechelse heide! Tussen wandelwissel 41 en 42 en tussen 45 en 46 vind je bovendien een hondenlosloopzone: hier mag je viervoeter vrij rondlopen maar uiteraard wel steeds onder jouw toezicht.

Kenmerken

Regio: Nationaal Park Hoge Kempen
Kleur: rood
Afstand: 7,5 km
Duur wandeling: 1 u 52 min
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Landschap: Heide, Waterplas / vijver
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard, Heuvelachtig


Praktische info

 

  • Stevige schoenen of laarzen aandoen
  • Pas op voor teken!
  • Gebruik insectenwerend middel in de zomer
  • Honden zijn welkom aan de leiband. Langs deze route liggen ook twee hondenloslooptrajecten: meer bepaald tussen wandelwissel 41 & 42 en tussen wandelwissel 45 & 46 kan je een parallel traject kiezen waar je hond even vrij mag lopen.

 

Voor meer info: www.nationaalpark.be

Natuur op je weg

Agentschap voor Natuur en Bos - www.natuurenbos.be

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor de aankoop en beheer van natuurreservaten, bossen,parken,en viswaters in vlaanderen.Ze zijn verantwoordelijk voor wildbeheer , vogelbescherming en geven openbare besturen en particuliere eigenaars ondersteuning of advies bij het beheer van hun bossen of parken.

Uitgebreide beschrijving

De lange rode wandeling combineert al het moois van dit gebied: je trekt door de heide en bos, door de voormalige grindgroeve.

Onderweg passeer je ook langs het Ven onder de berg: dit ven is bijna volledig begroeid met veenmossen. Deze houden het water vast als een spons. Terwijl het onderaan telkens afsterft, groeit het aan de top verder. Het afgestorven veenmos vormt een turflaag en is de groeiplaats van zeer bijzondere planten. Dit veenmostapijt heeft er tienduizenen jaren over gedaan om te worden wat het vandaag is. Het is bovendien erg kwetsbaar: eroverheen lopen kan jaren lang sporen na laten.

Wandelkaarten kopenFoto's / video's