Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Kelchterhoef-Ten Haagdoorn

9,1 km (12300 stappen)   2 u 16 min    geel
Horeca Parking

Startplaats: Kelchterhoefstraat 7, Houthalen-Helchteren Kelchterhoef - Ten Haagdoorn

Downloaden voor GPS Printen


Maak kennis met de natte moerasbossen van Ten Haagdoorn en de overgang tussen heide en moeras. In Kelchterhoef ga met je voeten in het water op de holle-bollebrug.

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: geel
Afstand: 9,1 km
Duur wandeling: 2 u 16 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos, Waterplas / vijver, Moerasbos, Park
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

Domein Kelchterhoef is een groot park waar je niet alleen kan wandelen, maar ook lekker kan eten, overnachten (in De Bosberg), sporten, zwemmen, surfen (in recreatiepark De Plas) en nog veel meer!

De gele route is moeilijk toegankelijk voor buggy's door het mulle zand. Bij nat weer doe je best laarzen aan, want het kan er dan behoorlijk nat zijn.

Honden graag steeds aan de leiband, je wandelt door kwetsbaar gebied.

Openbaar vervoer: Lijn 31

 

Uitgebreide beschrijving

Kelchterhoef is het ideale wandelgebied voor het hele gezin. Je wandelt door eeuwenoude bomendreven in een gezellig park, langs rustieke vijvers. Uitrusten kan in één van de oude hoeves. In Ten Haagdoorn stap je dan weer door mysterieuze moerasbossen met geheimzinnige vennen...

Maak kennis met de natte moerasbossen van Ten Haagdoorn en de overgang tussen heide en moeras. Een stevige wandeling door een onbekend stukje Ten Haagdoorn. In Kelchterhoef ga met je voeten in het water op de holle-bollebrug. Neem je picknick mee en geniet er van het uitzicht op het picknickeiland – je moet wel je schoenen uitdoen om er te geraken!Foto's / video's