Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Schulensbroek

2,5 km (3400 stappen)   37 min    groen
Leuk voor kinderen Horeca Rolstoelen Kinderwagens Parking Bezoekersonthaal

Greenspot Schulensbroek - startplaats 't Vloot

Downloaden voor GPS Printen


Kenmerken

Regio: Haspengouw
Kleur: groen
Afstand: 2,5 km
Duur wandeling: 37 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

Rolstoelgebruikers moeten rekening houden met 1 steilere helling van circa 50 meter. Een gedeelte van het pad is verhard met aangestampt betonpuin.

Let op!

  • Momenteel worden er natuurinrichtingswerken uitgevoerd in het Schulensbroek. Daarbij vindt er heel wat werfverkeer plaats. Omwille van veiligheidsredenen zullen delen van het gebied tijdelijk afgesloten worden voor het publiek. Op dit kaartje kan je terugvinden waar er momenteel gewerkt wordt en welke wandelpaden en hengelzone's of delen van het meer niet toegankelijk zijn.
  • Bij hoogwater is het natuurreservaat binnen de dijken niet toegankelijk. je kunt dat onder andere zien aan de RODE VLAG aan het Natuureducatie Centrum 't Vloot

Uitgebreide beschrijving

Het Schulensbroek groeide uit tot één van de grootste natuurreservaten van Vlaanderen dat kan rekenen op Europese bescherming! Vele planten- en diersoorten hebben hier hun thuis gevonden. Een meer, uitgestrekte gras- en weilanden, poelen en talrijke kleine landschapselementen, zoals knotwilgen, meidoorn-en sleedoornhagen zorgen voor voldoende nestgelegenheden en voeding. Niet verwonderlijk dat heel wat vogels en andere dieren zich hier in hun sas voelen. Voor vogelliefhebbers is dit werkelijk de hemel op aarde. Vergeet zeker je verrekijker niet!

Wandelkaarten kopenFoto's / video's