Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

In den Brand

4,5 km (6000 stappen)   1 u 6 min    blauw
Parking

Startplaats: Sint Lambertusstraat 57, Hechtel-Eksel Bosland: In den Brand - startplaats Kamertstraat

Downloaden voor GPS Printen


Ooit vormde het gebied 'In den Brand' een overgangszone tussen het bewoonde Hechtel en het uitgestrekte landduin- en heidegebied ten Westen hier van. Door de jaren werd dit gebied bebost om de vraag naar hout uit de mijnbouw in te lossen. Door het landdu

Kenmerken

Regio: Bosland
Kleur: blauw
Afstand: 4,5 km
Duur wandeling: 1 u 6 min
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Landschap: Bos, Zand / landduinen
Andere: Grotendeels onverhard, Heuvelachtig


Praktische info

  • Door het mulle zand is deze route enkel toegankelijk voor stevige terreinbuggy's.
  • Tip: neem een schepje en emmertje mee: de kinderen zullen hier zeker in het zand willen spelen!
  • Openbaar vervoer: Bus 302 of 14 - halte Hechtel Sint Lambertusstraat (ca. 15 min van de startplaats)
  • Honden graag steeds aan de leiband, er is een hondenlosloopzone voorzien.

 

Uitgebreide beschrijving

Het duinengebied In den Brand dankt zijn naam aan de houtkap. Mensen van Hechtel-Eksel kwamen hier vroeger hun brandhout halen. Deze wandelroutes vormen een adembenemende tocht door de grootste zandbak van Vlaanderen, langs hoge duinen en door fraaie loofbossen. Kinderen mogen hier naar hartenlust spelen in het zand of houten reuzeninsecten beklimmen! Nog meer kinderbeleving? Koop bij de toeristische dienst de spannende schatzoektocht!

Met je hond aan de leiband ben je uiteraard zeer welkom in dit wandelgebied. Wil je je hond even vrij laten rondcrossen in het bos? Dan is er voor jou de splinternieuwe hondenlosloopzone van 2 ha. De zone is volledig omheind en ligt in een stuk bos vlakbij de duinen van In den Brand. Er zijn twee aparte zones: een voor grote honden en een voor kleinere honden. 

Honger gekregen van al dat wandelen? Bij de startplaats is een grote picknickruimte waar je kleine en grote hongertjes kan stillen terwijl je geniet van het groen. Aan de picknickplaats vind je leuke houten speeltuigen in de vorm van insecten die in het gebied voorkomen. Maak kennis met de groene zandloopkever, de bastaardzandloopkever, de rode bosmier en de heidevlinder.

Toerisme Hechtel-Eksel
In In den Brand ligt een heuse schat verborgen. Voor € 6 koop je de schatzoektocht van Tommy Twijgman samen met die van Kapitein Korrel (Sahara), Wenke Wortel (Heesakkerpark) en Bostrol Bobl (Resterheide). Je krijgt de vier boekjes boordevol avontuur, een kompas en Boslandpotlood. En natuurlijk de sleutel tot de schatkisten!

Don Boscostraat 5
3940 Hechtel-Eksel
Tel.: 0032 11 73 35 65
www.hechtel-eksel.be

Wandelkaarten kopenFoto's / video's