Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Kelchterhoef-Ten Haagdoorn

2,2 km (3000 stappen)   33 min    groen
Leuk voor kinderen Horeca Kinderwagens Parking

Startplaats: Kelchterhoefstraat 7, Houthalen-Helchteren De Wijers: Kelchterhoef - Ten Haagdoorn - startplaats domein Kelchterhoef

Downloaden voor GPS Printen


Het Beestige Bomenpad is een korte kinderwandeling die je laat kennismaken met de oude dreven en het schitterende oude loofbos in Kelchterhoef. Norbert de Eik loodst je langs tal van leuke spelletjes en weetjes.

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: groen
Afstand: 2,2 km
Duur wandeling: 33 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos, Waterplas / vijver, Park
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

  • De groene route is toegankelijk voor buggy's. Voorzie zeker genoeg tijd, want door de vele spelletjes en waterpartijen onderweg, loopt je wandeling wel eens wat langer uit.
  • Honden graag steeds aan de leiband, je wandelt door kwetsbaar gebied.
  • Tussen de parking aan De Plas en Hoeve Mieneke vind je een hondenlosloopzone
  • Er is horeca op de route aanwezig
  • Openbaar vervoer: Lijn 31 - Genk-Houthalen, halte Kelchterhoef
  • Domein Kelchterhoef is een groot park waar je niet alleen kan wandelen, maar ook lekker kan eten, overnachten (in De Bosberg), sporten, zwemmen, surfen (in recreatiepark De Plas) en nog veel meer!

 

Natuur op je weg

Terreinbeheerders in dit gebied:

Agentschap Natuur en Bos - www.natuurenbos.be

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor de aankoop en beheer van natuurreservaten, bossen,parken,en viswaters in Vlaanderen.Ze zijn verantwoordelijk voor wildbeheer, vogelbescherming en geven openbare besturen en particuliere eigenaars ondersteuning of advies bij het beheer van hun bossen of parken.

Uitgebreide beschrijving

Kelchterhoef is het ideale wandelgebied voor het hele gezin. Je wandelt door eeuwenoude bomendreven in een gezellig park, langs rustieke vijvers. Uitrusten kan in één van de oude hoeves. In Ten Haagdoorn stap je dan weer door mysterieuze moerasbossen met geheimzinnige vennen ...

Het Beestige Bomenpad is een korte kinderwandeling die je laat kennismaken met de oude dreven en het schitterende oude loofbos in Kelchterhoef. Norbert de Eik loodst je langs tal van leuke spelletjes en weetjes. Of ga met je voeten in het water op de holle-bollebrug! Neem je picknick mee en geniet van het uitzicht op het picknickeiland – je moet wel je schoenen uitdoen om er te geraken! Aan hoeve Jan geniet je van een drankje, terwijl de kinderen spelen in de speeltuin.

 

Wandelkaarten kopenFoto's / video's