Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Leut

14,1 km (19000 stappen)   3 u 31 min    rood
Horeca Parking

Startplaats: Dorpsstraat, Maasmechelen Maasvallei: Leut - instapplaats Dorpsplein Vucht (P15)
Maasvallei: Leut - instapplaats Dorpsplein Leut (P13)
Maasvallei: Leut - instapplaats Maaswinkel (P16)

Downloaden voor GPS Printen


Een stevige wandeling door de uiterwaarden van de Maas, het charmante dorp en kasteelpark van Leut. In Eisden kan je langs het kruinenpad wandelen, door de toppen van de bomen.

Kenmerken

Regio: RivierPark Maasvallei
Kleur: rood
Afstand: 14,1 km
Duur wandeling: 3 u 31 min
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Landschap: Akkers / weilanden, Uiterwaarden / Maas, Waterplas / vijver, Dorp, Park
Andere: Grotendeels onverhard


Praktische info

Je kan deze wandellus starten aan het dorpsplein in Leut (parking 13), aan het dorpsplein in Vucht (parking 15) of aan de instapplaats Maaswinkel (parking 16). 

Horeca op de route: Brasserie 't Kasteelhof (Dreef 148); Bistro Neuta (Sint - Pietersstraat 46); Taverne Hof Ter Noord (Sint - Pietersstraat 83).

Meer info: www.rivierparkmaasvallei.eu

Uitgebreide beschrijving

De rode wandellus in het wandelgebied Leut laat je kennis maken met de dorpjes Leut, Vucht en Eisden. Dit laatste dorpje ligt in mijnverzakkingsgebied en wat dat precies betekent, kan je heel goed zien in 't Greven, waar de rode lus je doorheen leidt. In 't Greven wordt nu water gewonnen voor drinkwaterproductie. De rode lus loopt ook langs het Kruinenpad waar het verhaal van 't Greven uit de doeken wordt gedaan. 

Daarnaast vind je in dit wandelgebied  een uitgebreide variatie aan landschapselementen zoals hagen, oude dijklichamen en boomgaarden. De combinatie van natuur en cultuur maken dit wandelgebied een parel om te voet te verkennen. 



Foto's / video's