Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen
Op het kabouterpad neemt eekhoorn Kwip jou en de kinderen mee voor een interactieve tocht van 3 km doorheen het Pietersheimbos. Kleurrijke informatieborden geven meer uitleg. Zo kunnen de kinderen knutselen aan de grote familieboomstam, een boom knuffelen, koken in de grote broodoven en soeppot, door een natuurtunnel sluipen, meedoen aan een kwis, muziek maken met echte kabouterinstrumenten of gewoon lekker liggen dromen…. . Deze wandeling is uitermate geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar,

Kenmerken

Regio: Nationaal Park Hoge Kempen
Kleur: thema
Afstand: 2,7 km
Duur wandeling: 0 u 40 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Natuur op je weg

De organisaties die verantwoordelijk zijn voor het beheer in het gebied:

Agentschap voor Natuur en Bos - www.natuurenbos.be

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor de aankoop en beheer van natuurreservaten, bossen,parken,en viswaters in vlaanderen.Ze zijn verantwoordelijk voor wildbeheer , vogelbescherming en geven openbare besturen en particuliere eigenaars ondersteuning of advies bij het beheer van hun bossen of parken.

Deutsches Wanderinstitut - www.wanderinstitut.de

Het Deutsches Wanderinstitut is een samenwerkingsverband van onafhankelijke, Duitse wandelexperten. Naast het onderzoeken en het ontwikkelen van vernieuwende wandelconcepten staat dit instituut in voor de toekenning van het label Premiumroute. 


Routebeschrijving

Waterstraat 52, 3620 Lanaken

Routebeschrijving naar startpunt(en) via google maps:

  1. Toegangspoort Pietersheim - Waterburcht