Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Solterheide

11,3 km (15200 stappen)   2 u 49 min    rood
Horeca Parking

Startplaats: kruising Kerkplein & Dorpermolenstraat, 3680 Opoeteren, Maaseik Hoge Kempen: Instapplaats Kerkplein Opoeteren

Downloaden voor GPS Printen


Deze stevige wandeling van 12 km (rode route) voert je over knuppelpaden in de natte Bosbeekvallei, door een lange dreef die de Geuzenbaan wordt genoemd en via bossen en landbouwlandschap.

Kenmerken

Regio: Hoge Kempen incl. Duinengordel
Kleur: rood
Afstand: 11,3 km
Duur wandeling: 2 u 49 min
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd
Landschap: Bos, Beekvallei, Akkers / weilanden, Dorp
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

  • Honden zijn welkom aan de leiband
  • Horeca:
    • Café De Oeter,  +32 (0) 89 23 90 60
    • 't Dorpshuys,  +32 (0)89 86 40 03
    • Taverne-Ijssalon de Trammalant, +32 (0) 89 86 66 97

Uitgebreide beschrijving

De Hoge Kempen in Limburg is als streek vooral bekend van het Nationaal Park Hoge Kempen. Maar net iets noordelijker vind je bos- en natuurgebieden die niet moeten onderdoen en ook typische landschappen van de Hoge Kempen tonen. Ze liggen bijzonder nabij het Nationaal Park.

Solterheide is samen met Oudsberg en Donderslag onderdeel van een langgerekte gordel van duinen. Het gebied promoot zich onder de noemer 'Duinengordel'. Duinengordel is een gevarieerd en uitgestrekte heide- en boslandschap van 3000 ha. Het strekt zich uit over de gemeenten Opglabbeek, Meeuwen-Gruitrode, Bree en Maaseik.

Het gebied Solterheide is het bosgebied bij uitstek in de Duinengordel. Het is ook een overgangsgebied, via de Itterbeek, naar het GrensPark Kempen~Broek.Foto's / video's