Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Donderslag

14,1 km (19000 stappen)   3 u 31 min    rood
Horeca Parking

Startplaats: Weg naar Zwartberg z.n., 3670 Meeuwen-Gruitrode Hoge Kempen: Donderslag - Instapplaats Weg naar Zwartberg (P1)
Hoge Kempen: Donderslag - Instapplaats Leemkuilstraat (P2)

Downloaden voor GPS Printen


Deze lange wandeling leidt je doorheen bos, cultuurlandschap en het typische duinenlandschap van de Duinengordel. Onderweg passeer je ook enkele mooie vennen.

Kenmerken

Regio: Hoge Kempen incl. Duinengordel
Kleur: rood
Afstand: 14,1 km
Duur wandeling: 3 u 31 min
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd
Landschap: Bos, Akkers / weilanden, Zand / landduinen, Waterplas / vijver
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard, Heuvelachtig


Praktische info

  • Stevige schoenen of laarzen aandoen
  • Insecten werend middel gebruiken
  • Pas op voor teken!

Voor meer informatie www.nationaalparkhogekempen.be/nl/oudsberg-0

Natuur op je weg

De organisaties die verantwoordelijk zijn voor het beheer in het gebied:

Agentschap voor Natuur en Bos - www.natuurenbos.be

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor de aankoop en beheer van natuurreservaten, bossen,parken,en viswaters in vlaanderen.Ze zijn verantwoordelijk voor wildbeheer , vogelbescherming en geven openbare besturen en particuliere eigenaars ondersteuning of advies bij het beheer van hun bossen of parken.

Uitgebreide beschrijving

De Hoge Kempen in Limburg is als streek vooral bekend van het Nationaal Park Hoge Kempen. Maar net iets noordelijker vind je bos- en natuurgebieden die niet moeten onderdoen en ook typische landschappen van de Hoge Kempen tonen. Ze liggen bijzonder nabij het Nationaal Park.

Oudsberg is samen met Solterheide en Donderslag onderdeel van een langgerekte gordel van duinen. Het gebied promoot zich onder de noemer 'Duinengordel'. Duinengordel is een gevarieerd en uitgestrekte heide- en boslandschap van 3000 ha. Het strekt zich uit over de gemeenten Opglabbeek, Meeuwen-Gruitrode, Bree en Maaseik.

In het gebied Donderslag zijn de duinen grotendeels bebost, maar zie je wel enkele mooie, grote vennen. Ze zijn een oase in het zandig en droge gebied.Foto's / video's