Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Platwijers Wijvenheide

3,1 km (4100 stappen)   0 u 46 min    groen
Parking

Startplaats: Langvennestraat, Kuringen Platwijers: Paalsteen

Downloaden voor GPS Printen


Hier wandel je door het hart van De Wijers, tussen de vijvers en over dijken. Ontdek de honderden watervogels, kikkers en libellen die je op je wandeling vergezellen. Dit is op en top natuur! Deze kortere lus gidst je door de Platwijers, met haar groter vijvers. Tip: neem in de zomer muggenmelk mee!

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: groen
Afstand: 3,1 km
Duur wandeling: 0 u 46 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos, Waterplas / vijver
Andere: Grotendeels onverhard


Praktische info

Neem op de wandeling zeker je verrekijker mee, want dit is een echt vogelparadijs. Aan de vijver vind je een kijhut met informatie over de vogels die je hier kan spotten.

Bij nat weer zijn laarzen aan te raden.

Openbaar vervoer: Bus 34 of H3 (halte Sint Jansheide)

Honden graag steeds aan de leiband, je wandelt door kwetsbaar gebied.

Natuur op je weg

Terreinbeheerders in dit gebied:

Agentschap Natuur en Bos - www.natuurenbos.be

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor de aankoop en beheer van natuurreservaten, bossen,parken,en viswaters in Vlaanderen.Ze zijn verantwoordelijk voor wildbeheer, vogelbescherming en geven openbare besturen en particuliere eigenaars ondersteuning of advies bij het beheer van hun bossen of parken.

Natuurpunt - www.natuurpunt.be

Een team van gedreven vrijwilligers maakt hier werk van meer en betere natuur. 

Uitgebreide beschrijving

Hier wandel je door het hart van De Wijers, tussen de vijvers en over dijken. Ontdek de honderden watervogels, kikkers en libellen die je op je wandeling vergezellen. Dit is op en top natuur! Vertrekken doe je aan de Paalsteen, die al eeuwenlang de grens tussen Hasselt en Zonhoven aanduidt. 

Tip: Ga eens op wijersafari met de spotterskaarten van De Wijers! In één oogopslag zie je welke bijzondere dieren hier leven én kan je ze - met onze handige tips - zelf tegenkomen. Bestel ze in de webshop.Foto's / video's