Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

De Teut

1,8 km (2400 stappen)   0 u 26 min    paars
Leuk voor kinderen Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: Hengelhoefseweg 9, Zonhoven Holsteenbron

Downloaden voor GPS Printen


De Teut in Zonhoven is bij de lokale bevolking de ideale zondagnamiddaguitstap. Zeker in de nazomer, wanneer de heide prachtig purper bloeit, is dit mooie natuurgebied de moeite waard. Je wandelt hier letterlijk tussen de heide, komt unieke vennen tegen en kan op de heuvels genieten van een uitzonderlijk panorama over de streek.

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: paars
Afstand: 1,8 km
Duur wandeling: 0 u 26 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Heide, Bos, Zand / landduinen, Waterplas / vijver
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

Openbaar vervoer: buslijn 2, 22 en 48 - halte De Waerde

Bezoek ook het bezoekerscentrum in Zonhoven en ontdek er alles over de prehistorie: Heuvenstraat 4, Zonhoven (aan de kerk). Tel +32 11 60 26 19.

Er is een hondenuitlaatzone aan de Teut. Buiten deze zone honden graag steeds aan de leiband.

Uitgebreide beschrijving

De Teut in Zonhoven is de ideale zondagnamiddaguitstap. Zeker in de nazomer, wanneer de heide prachtig purper bloeit, is dit mooie natuurgebied de moeite waard. Je wandelt hier letterlijk tussen de heide, komt unieke vennen tegen en kan op de heuvels genieten van een uitzonderlijk panorama over de streek.

Via het paarse icoon volg je de rendierjagersroute, genoemd naar de oude rendierjagers die hier in de prehistorie leefden. Hier werd het eerste prehistorische rendierjagerskamp (12.000 jaar oud) ontdekt. Op je wandeling kom je de mysterieuze holstenen tegen, die al in de prehistorie gebruikt werden om bijlen te polijsten. Als je goed kijkt, zie je de slijpsporen in de stenen. 

Het rendierjagersâd is een wandeling om personen met dementie tot rust te laten komen. 

Tip: Ga eens op Wijersafari met de kleurrijke spotterskaarten en ontdek dieren die je nog nooit hebt gezien! Bestel ze hierFoto's / video's