Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Koersels Kapelleke

1,8 km (2400 stappen)   0 u 27 min    thema Boeboekspad
Leuk voor kinderen Horeca Kinderwagens Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: Grauwe Steenstraat 7/2, Koersel De Watersnip

Downloaden voor GPS Printen


Kennen jullie de Boeboeks van Marc de Bel? Piepel en Soeza willen graag met jullie op avontuur in de natuur. Haal de Boeboekstas met keutelleuke opdrachten op en ga mee op ontdekking … Het Boeboekspad ‘De Watersnip’ is leuk voor families met kinderen tussen 5 en 10 jaar. Het pad is 1,5 km lang en berijdbaar met een terreinbuggy. Je kan de Boeboekstas gratis ontlenen in het Vlaams Bezoekerscentrum 'De Watersnip’. Dit kan elke dag van 13u00 tot 16u00, maar niet op maandag. De waarborg bedraagt 20 euro. Je volgt de zwarte pijlen!

Kenmerken

Regio: De Zwarte Beek
Kleur: thema Boeboekspad
Afstand: 1,8 km
Duur wandeling: 0 u 27 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos, Zand / landduinen
Andere: Grotendeels onverhard


Praktische info

Openbaar vervoer: Belbus 011 85 03 00 (startplaats Speeltuin)

Bij nat weer zijn laarzen aangeraden!

Honden graag steeds aan de leiband.

Meer informatie over Recreatieoord 't Fonteintje, krijg je hier.

Uitgebreide beschrijving

Koersels Kapelleke is de ideale uitstap voor gezinnen met kleine kinderen. In de grote speeltuin, midden in het bos, kunnen je kinderen hun hartje ophalen. Of beklim de bijna 30 meter hoge toren, die je een prachtig uitzicht biedt over het Kempense landschap. Je wandelt verder tussen de bomen of over de heide. Sluit je wandeling zeker af aan het Bezoekerscentrum De Watersnip waar je op een leuke en speelse manier kennismaakt met de flora en fauna van de Vallei van de Zwarte Beek. Uiteraard mag ook een pannenkoek of ijsje in één van de horecazaken niet ontbreken!

Kennen jullie de Boeboeks van Marc de Bel? Piepel en Soeza willen graag met jullie op avontuur in de natuur. Haal de Boeboekstas met keutelleuke opdrachten op en ga mee op ontdekking. Het Boeboekspad ‘De Watersnip’ is leuk voor families met kinderen tussen 5 en 10 jaar. Het pad is 1,5 km lang en berijdbaar met een terreinbuggy. Je kan de Boeboekstas gratis ontlenen in het Vlaams Bezoekerscentrum 'De Watersnip’. Dit kan elke dag van 13u00 tot 16u00, maar niet op maandag. De waarborg bedraagt 20 euro. Volg de zwarte pijlen. Foto's / video's