Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Hengelhoef-Ten Haagdoorn

6,8 km (9200 stappen)   1 u 42 min    blauw
Horeca Kinderwagens Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: Hengelhoefdreef 1, Houthalen-Helchteren Hengelhoef - Ten Haagdoorn

Downloaden voor GPS Printen


Ontdek alle aspecten van Hengelhoef, zoals de boomgaard, vijvers, en het moerasbos. Genieten is het ook van het uitzicht op de Roosterbeekvallei.

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: blauw
Afstand: 6,8 km
Duur wandeling: 1 u 42 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos, Boomgaarden, Moerasbos
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

Honden graag steeds aan de leiband.

Openbaar vervoer: Buslijn 31, halte recreatiepark

Aan het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap worden regelmatig activiteiten en begeleide wandelingen georganiseerd. Je vindt alle informatie hier.

Natuur op je weg

Natuurgebied en bezoekerscentrum Hengelhoef liggen langs de vallei van de Roosterbeek. Ontdek al wandelend de eeuwenoude historiek en beleef met volle teugen de verscheidenheid aan landschappen. Natuurvereniging Limburgs Landschap vzw is beheerder van het gebied. Meer info.

 

Uitgebreide beschrijving

Ontdek de paarse heidevlakten van Ten Haagdoorn en de groene bossen van Hengelhoef! Een prachtige wandeling in het hartje van Limburg. Hier ontdek je weer een ander stukje van De Wijers, aan de bron van de Roosterbeek: één van de belangrijkste voedingsbeken voor de vijvers in De Wijers. 

Als je deze iets langere route volgt, heb je werkelijk alle aspecten van Hengelhoef gezien, zoals de boomgaard, vijvers, en het moerasbos. Genieten is het ook van het uitzicht op de Roosterbeekvallei. Bezoek zeker het gezellige bezoekerscentrum van Limburgs Landschap of geniet er van een fris drankje op het terras (openingsuren)

Tip: Ga eens op Wijersafari met de kleurrijke spotterskaarten en ontdek dieren die je nog nooit hebt gezien! Bestel ze hierFoto's / video's