Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Pijnven

2,8 km (3700 stappen)   0 u 41 min    blauw
Leuk voor kinderen Horeca Kinderwagens Parking

Startplaats: Kiefhoekstraat, Hechtel-Eksel Pijnven

Downloaden voor GPS Printen


Op deze 'bosbewonersroute' kunnen de allerkleinsten hun eigen kwaliteiten vergelijken met die van de dieren die deze bossen bevolken. Tegelijkertijd mogen ze zich naar hartenlust uitleven in de speelbossen en op de speelweides. Kampen bouwen, boomklimmen of piraatje spelen: het kan hier allemaal.

Kenmerken

Regio: Bosland
Kleur: blauw
Afstand: 2,8 km
Duur wandeling: 0 u 41 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos, Struinnatuur
Andere: Grotendeels onverhard


Praktische info

Honden graag steeds aan de leiband. 

Openbaar vervoer: Lijn 18a of 29 (op 3 km van de startplaats)

Uitgebreide beschrijving

Wie op zoek is naar de echte boservaring, zit goed in het uitgestrekte Pijnven. Dit bos is bovendien dé ultieme, natuurlijke speelplek voor kinderen. In het speelbos en op de speelweides kunnen ze naar hartenlust ravotten en kampen bouwen. Ook de Vlindervallei en het kunstwerk ‘De Boom in’ van Will Beckers maken dit gebied meer dan de moeite waard. De wandelingen leiden langs de Treehouse, een architecturale boomhut die kan gehuurd worden door bedrijven en instanties die op een bijzondere plek willen vergaderen over duurzaamheid.

Krijgen je kinderen er maar niet genoeg van? Dan kunnen ze hun hart ophalen op de nieuwe speelelementen, goed voor heel wat klim en klauter pret. Ook de speelbossen rondom de open plekken zijn een bron van plezier! Minder hoog dan de echte bomen, maar toch niet voor watjes! Klim als een reus tussen bomen. Slinger en zwier van de ene tak naar de anderen en ontdek de geheimen van de boomtoppen. Liever klein maar fijn? Kruip in de huid van een insect en ontdek de binnenkant van een eikel. Dit grote bos zal geen geheimen meer voor je hebben!

Op deze korte 'bosbewonersroute' kunnen de allerkleinsten hun eigen kwaliteiten vergelijken met die van de dieren in het bos. Tegelijkertijd mogen ze zich naar hartenlust uitleven in de speelbossen en op de speelweides. Kampen bouwen, boomklimmen of piraatje spelen: het kan hier allemaal. Foto's / video's