Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Bolderberg-Viversel

1,7 km (2300 stappen)   0 u 25 min    blauw
Leuk voor kinderen Horeca Kinderwagens Parking

Startplaats: Galgeneinde 22, Heusden-Zolder Bolderberg-Viversel

Downloaden voor GPS Printen


Grappige ijsvogel Martin neemt de allerkleinsten mee op pad door Domein Bovy. Samen ontdekken ze alles over de dieren en de bomen in De Wijers. Maar Martin heeft zich goed verstopt! Volg het Martin-icoontje en beleef een spannende kinderwandeling. Aan het einde van de wandeling kan je je diploma afhalen in één van de tavernes.

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: blauw
Afstand: 1,7 km
Duur wandeling: 0 u 25 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Heide, Bos, Waterplas / vijver
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard, Heuvelachtig


Praktische info

  • Er is horeca aanwezig bij de startplaats
  • Domein Bovy is speciaal ingericht voor de kleinsten onder ons. Ga op zoek naar Martin de ijsvogel en ontdek de dieren op de kinderboerderij.
  • Honden steeds aan de leiband.

Natuur op je weg

Terreinbeheerders in dit gebied:

Limburgs Landschap vzw - www.limburgs-landschap.be

Limburgs Landschap koopt, beheert en richt natuurlandschappen in. Daarnaast laat de vereniging iedereen kennismaken met haar natuur door de beherende gebieden zoveel mogelijk open te stellen.

Agentschap Natuur en Bos - www.natuurenbos.be

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor de aankoop en beheer van natuurreservaten, bossen,parken,en viswaters in Vlaanderen.Ze zijn verantwoordelijk voor wildbeheer, vogelbescherming en geven openbare besturen en particuliere eigenaars ondersteuning of advies bij het beheer van hun bossen of parken.

Uitgebreide beschrijving

Grappige ijsvogel Martin neemt de allerkleinsten mee op pad door Domein Bovy. Samen ontdekken ze alles over de dieren en de bomen in Bovy en De Wijers. Maar Martin heeft zich goed verstopt! Volg het Martin-icoontje en beleef een spannende kinderwandeling. Aan het einde van de wandeling kan je je diploma afhalen in één van de tavernes.

Na je wandeling kan je op Domein Bovy genieten van een verdiende rustpauze. De kinderen zullen er zich zeker amuseren met de boerderijdieren of de speeltuin.

Tip: Ga eens op Wijersafari met de kleurrijke spotterskaarten en ontdek dieren die je nog nooit hebt gezien! Bestel ze hierFoto's / video's