Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Pijnven

6,8 km (9200 stappen)   1 u 42 min    oranje
Horeca Kinderwagens Parking

Startplaats: Kiefhoekstraat, Hechtel-Eksel Pijnven

Downloaden voor GPS Printen


De oranje wandeling laat je kennismaken met alle aspecten van het Pijnven. Je komt langs speelbossen en -weides, maar ook langs de innovatieve Treehouse. En verder geniet je van de uitgestrekte dennenbossen, de prachtige dreef aan het vertrek en de bijzondere heiderelicten die her en der tussen de bomen opduiken.

Kenmerken

Regio: Bosland
Kleur: oranje
Afstand: 6,8 km
Duur wandeling: 1 u 42 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos
Andere: Grotendeels onverhard


Praktische info

  • De wandelingen vertrekken bij de infoborden achter de parking
  • Er zijn toiletten beschikbaar in het houten gebouw bij de infoborden
  • Op de eerste open plek vind je een grote overdekte picknickplaats
  • Honden graag steeds aan de leiband
  • Openbaar vervoer: Lijn 18a of 29 (op 3 km van de startplaats)
  • 'Fietsen door de Bomen' kan je ontdekken via de oranje wandelroute

Natuur op je weg

Terreinbeheerders in dit gebied:

Agentschap Natuur en Bos - www.natuurenbos.be

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor de aankoop en beheer van natuurreservaten, bossen,parken,en viswaters in Vlaanderen.Ze zijn verantwoordelijk voor wildbeheer, vogelbescherming en geven openbare besturen en particuliere eigenaars ondersteuning of advies bij het beheer van hun bossen of parken.

Uitgebreide beschrijving

Wie op zoek is naar de echte boservaring, zit goed in het uitgestrekte Pijnven. De wandelroutes loodsen je door een decor van naaldbossen en dreven omzoomd door prachtige Amerikaanse eiken. In de herfst zorgen deze exoten voor een ware kleurexplosie. Onderweg kom je her en der oude heiderelicten tegen. De wandelingen leiden langs de Treehouse, een architecturale boomhut die kan gehuurd worden door bedrijven en instanties die op een bijzondere plek willen vergaderen over duurzaamheid. In de omgeving van de Treehouse kan je 'disc golf' uitproberen. 

Voor kinderen is dit bos dé ultieme, natuurlijke speelplek. In het speelbos en op de speelweides mogen ze naar hartelust ravotten en kampen bouwen. Op de open plekken zorgen enkele speelelementen voor extra klim- en klauterpret. 

Je kan in Pijnven kiezen voor verschillende routes:
De blauwe bosbewonersroute (2,8 km) laat de allerkleinsten hun kwaliteiten vergelijken met die van de dieren in het bos.
De oranje wandelroute (6,8 km) passeert langs de monumentale fietsbrug van 'Fietsen door de Bomen'. Je kan deze route nog interessanter maken met de interactieve routebeschrijving van de boswachter.
De rode route is de langste (10,6 km) en leidt je o.a. langs de Vlindervallei (in de zomer op z'n mooist) en het kunstwerk ‘De Boom in’ van Will Beckers. 

Wie liever zelf een route samenstelt kan gebruik maken van de knooppunten van wandelnetwerk Bosland.

 

 Foto's / video's