Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Koersels Kapelleke

2,0 km (2800 stappen)   0 u 30 min    thema Prikkelpad
Leuk voor kinderen Horeca Rolstoelen Kinderwagens Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: Grauwe Steenstraat 7/2, Koersel De Watersnip

Downloaden voor GPS Printen


Langs de wandelroute staan 12 belevingselementen opgesteld, zoals voelkastjes, klanklabyrint, wiglo, kijkwand, voelsteen, … De bezoekers worden extra geprikkeld met geuren, geluiden (of de afwezigheid ervan), kleuren, structuren, beweging enz... Zintuigen spelen immers een centrale rol in de ontwikkeling van kinderen. Het prikkelpad is leuk voor iedereen. Het is een nieuwe groene ontmoetingsplaats, waar de integratie en acceptatie van mensen met een handicap wordt bevorderd door het samen beleven van het buitenleven. Het pad is ca. 2,5 km lang en goed berijdbaar met een rolstoel of terreinbuggy.

Kenmerken

Regio: De Zwarte Beek
Kleur: thema Prikkelpad
Afstand: 2,0 km
Duur wandeling: 0 u 30 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos, Zand / landduinen


Praktische info

Openbaar vervoer: Belbus 011 85 03 00 (startplaats Speeltuin)

Bij nat weer zijn laarzen aangeraden!

Honden graag steeds aan de leiband.

Meer informatie over Recreatieoord 't Fonteintje, krijg je hier.

Uitgebreide beschrijving

Het gratis prikkelpad start aan het Vlaams bezoekerscentrum ‘De Watersnip’, waar je ook een prikkelend, begeleidend boekje kan ontlenen.

Langs de wandelroute staan 12 belevingselementen opgesteld, zoals voelkastjes, klanklabyrint, wiglo, kijkwand, voelsteen, … De bezoekers worden extra geprikkeld met geuren, geluiden (of de afwezigheid ervan), kleuren, structuren, beweging enz... Zintuigen spelen immers een centrale rol in de ontwikkeling van kinderen.

Het prikkelpad is leuk voor iedereen. Het is een nieuwe, groene ontmoetingsplaats, waar de integratie en acceptatie van mensen met een handicap wordt bevorderd door het samen beleven van het buitenleven. Het pad is ca. 2,5 km lang en goed berijdbaar met een rolstoel of terreinbuggy.

Het prikkelpad is elke dag toegankelijk van 1 april tot 31 oktober van 13u00 tot 16u00, maar niet op maandag. 

Je kunt ook buiten de reguliere openingstijden een afspraak maken – Tel: 011 45 01 91 of via mail:watersnip.anb@vlaanderen.be

Het Prikkelpad verkennen onder begeleiding van een natuurgids kan natuurlijk ook. Scholen en instellingen voor personen met een handicap betalen 30 euro voor een gids voor een groep tot 20 personen. Andere groepen betalen € 50 per groep van 20 personen voor een begeleide wandeling van ongeveer 2 uur. Graag tijdig reserveren bij De Watersnip. 

Natuurpunt Beringen ontwierp en bouwde het Prikkelpad, samen met haar partners – het ANB, ‘De Watersnip’, ’t Weyerke, VIBO, Gemeente Beringen - en met de financiële middelen van het Streekfonds ‘Een Hart voor Limburg’.Foto's / video's