Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Dommelvallei Overpelt

2,0 km (2700 stappen)   0 u 30 min    blauw
Leuk voor kinderen Horeca Kinderwagens Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: Breugelweg, Pelt Dommelvallei: Sevensmolen

Downloaden voor GPS Printen


Maak een korte verkenningsroute door het gevarieerde Heesakkerpark. Je wandelt langs het Molenmuseum en de Sevensmolen. Onderweg zie je een mooi ven en wandel je door zowel naald- als loofbossen.

Kenmerken

Regio: Bosland
Kleur: blauw
Afstand: 2,0 km
Duur wandeling: 0 u 30 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Park
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

Alle routes in het wandelgebied Dommelvallei zijn buggyvriendelijk.

Openbaar vervoer: Bus 33 en bus 744 (halte Sint Oda)

Honden graag steeds aan de leiband

Toerisme Overpelt
Voor € 6 koop je de schatzoektocht van Wenke Wortel samen met die van Kapitein Korrel (Sahara) en Tommy Twijgman (In den Brand). Je krijgt de drie boekjes boordevol avontuur, een kompas en Boslandpotlood. En natuurlijk de sleutel tot de schatkisten!

Jeugdlaan 2
3900 Overpelt
Tel.: 0032 11 51 69 64
www.overpelt.be

Uitgebreide beschrijving

In dit wandelgebied kronkelt de schilderachtige Dommel en ontdek je molens in een afwisselend landschap. Als je geluk hebt, zie je in het voorjaar misschien wel het zeldzame groentje (vlinder) of in de zomer de kleine ijsvogelvlinder. Het gemeentelijke wandelpark Heesakkerpark biedt verschillende boomsoorten, een avontuurlijke speelweide voor kinderen, een natuurlijk kunstwerk op een eilandje, en een windmolen. Trek ook wat tijd uit voor een bezoek aan de molens en het molenmuseum.

Maak een korte verkenningsroute door het gevarieerde Heesakkerpark. Je wandelt langs het Molenmuseum en de Sevensmolen. Onderweg zie je een mooi ven en wandel je door zowel naald- als loofbossen. Voor kinderen is er een tof ingerichte speelweide. Langs de blauwe route kan je genieten van enkele gedichten van Toon Van Hoof, dorpsdichter van Overpelt van 2009 tot 2011.

Maak het voor de kinderen extra spannend met de avontuurlijke schatzoektocht van Wenke Wortel, te koop bij de Toerisme Overpelt.Foto's / video's