Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Koersels Kapelleke

6,9 km (9400 stappen)   1 u 43 min    rood
Horeca Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: Grauwe Steenstraat 7/2, Koersel De Watersnip
speeltuin
kapel

Downloaden voor GPS Printen


Koersels Kapelleke is de ideale uitstap voor gezinnen met kleine kinderen. Deze korte route loopt door de grote speeltuin, midden in het bos, waar kinderen hun hartje kunnen ophalen. Of beklim de bijna 30 meter hoge toren, die je een prachtig uitzicht biedt over het Kempense landschap. Je wandelt verder tussen de bomen of over de heide. Sluit je wandeling zeker af aan het Bezoekerscentrum De Watersnip waar je op een leuke en speelse manier kennismaakt met de flora en fauna van de Vallei van de Zwarte Beek. Uiteraard mag ook een pannenkoek of ijsje in één van de horecazaken niet ontbreken! De rode route is enkel toegankelijk in het weekend en op feestdagen. Vergeet je laarzen niet, want het kan hier erg modderig zijn.

Kenmerken

Regio: De Zwarte Beek
Kleur: rood
Afstand: 6,9 km
Duur wandeling: 1 u 43 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Heide, Bos, Zand / landduinen, Waterplas / vijver
Andere: Grotendeels onverhard


Praktische info

Openbaar vervoer: Belbus 011 85 03 00 (startplaats Speeltuin)

Bij nat weer zijn laarzen aangeraden!

Honden graag steeds aan de leiband.

Meer informatie over Recreatieoord 't Fonteintje, krijg je hier.

Uitgebreide beschrijving

Koersels Kapelleke is de ideale uitstap voor gezinnen met kleine kinderen. Laat hen naar hartenlust spelen in de speeltuin midden in het bos. Of beklim de bijna 30 meter hoge toren, die je een prachtig uitzicht biedt over het Kempense landschap. Je wandelt verder tussen de bomen of over de heide. Sluit je wandeling zeker af aan het Bezoekerscentrum De Watersnip waar je op een leuke en speelse manier kennismaakt met de flora en fauna van de Vallei van de Zwarte Beek. Uiteraard mag ook een pannenkoek of ijsje in één van de horecazaken niet ontbreken!

De rode route is enkel toegankelijk in het weekend en op feestdagen. Vergeet je laarzen niet, want het kan hier erg modderig zijn. Logisch, want je wandelt langs de Zwarte Beek in de natte vallei.Foto's / video's