Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Kattenbos

9,1 km (12300 stappen)   2 u 16 min    rood
Horeca Kinderwagens Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: Zandstraat, Lommel Kattenbos

Downloaden voor GPS Printen


Een stevige tocht door een heel divers landschap van oude, beboste landduinen waar heide opnieuw kansen krijgt. Langs de Voswijerloop kom je aan het kanaal naar Beverlo, om langs de bosrand en de rand van het heidegebied terug te keren naar het terras voor een frisse pint.

Kenmerken

Regio: Bosland
Kleur: rood
Afstand: 9,1 km
Duur wandeling: 2 u 16 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Heide, Bos
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

Honden graag steeds aan de leiband.

Openbaar vervoer: Lijn 29 Lommel-Hasselt of Belbus 177 (enkel op reservatie: 011/850 300). Ook het treinstation van Lommel is niet veraf.

Uitgebreide beschrijving

Kattenbos is een bijzonder stukje Lommel. Hier wandel je door dennenbossen en langs een van de mooiste stukjes heide van Bosland. Er is een mindervalidenpad voorzien, met een verhard pad, extra rustplaatsen en picknickplaatsen die zijn aangepast voor rolstoelgebruikers. Op een boogscheut van de startplaats prijkt de Leyssensmolen, een bijzonder fraaie korenmolen uit 1797 die recent werd gerestaureerd.

Er is ook een kijkwandeling, waarbij je onderweg allerlei toffe elementen tegenkomt die je uitnodigen om actief het landschap te beleven, en die je ook kennis laat maken met de rijke geschiedenis van de Kattenbosserheide. Geniet van de heidepracht vanuit een origineel perspectief, lig languit te luisteren naar het kraken en ruisen van de dennenbossen, wandel tussen muren van zand, zie hoe reeën uit een waterpoel drinken of ga 14.000 jaar terug in de tijd.

Voor de kinderen is er, verscholen tussen de bomen, een avontuurlijk speelbos met speelelementen van wilgenkunstenaar Will Beckers. Ook het kunstwerk dat je op het verharde pad tegenkomt, is van zijn hand. 

De rode route is een stevige tocht door een heel divers landschap van oude, beboste landduinen waar heide opnieuw kansen krijgt. Langs de Voswijerloop kom je aan het kanaal naar Beverlo, om langs de bosrand en de rand van het heidegebied terug te keren naar het terras van de horecazaak voor een frisse pint.Foto's / video's