Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Kattenbos

2,2 km (3000 stappen)   0 u 33 min    groen
Leuk voor kinderen Horeca Rolstoelen Kinderwagens Parking

Startplaats: Zandstraat, Lommel Kattenbos

Downloaden voor GPS Printen


Deze route werd volledig verhard met een door het bos kronkelend pad en heel wat rustplekjes onderweg. Mensen met een rolstoel of andere fysieke beperkingen kunnen hier ook een heerlijke wandeling maken, die hen onder meer langs een bijzonder wilgenkunstwerk leidt.

Kenmerken

Regio: Bosland
Kleur: groen
Afstand: 2,2 km
Duur wandeling: 0 u 33 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Heide, Bos
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

De route is volledig toegankelijk voor rolstoelen en buggy's. Onderweg staan picknicktafels waar je met de rolstoel kan aanschuiven.

Honden graag steeds aan de leiband.

Openbaar vervoer: Lijn 29 Lommel-Hasselt of Belbus 177 (enkel op reservatie: 011/850 300). Ook het treinstation van Lommel is niet veraf.

Uitgebreide beschrijving

Kattenbos is een bijzonder stukje Lommel. Hier wandel je door dennenbossen en langs een van de mooiste stukjes heide van Bosland. Er is een mindervalidenpad voorzien, met een verhard pad, extra rustplaatsen en picknickplaatsen die zijn aangepast voor rolstoelgebruikers. Op een boogscheut van de startplaats prijkt de Leyssensmolen, een bijzonder fraaie korenmolen uit 1797 die recent werd gerestaureerd.

Er is ook een kijkwandeling, waarbij je onderweg allerlei toffe elementen tegenkomt die je uitnodigen om actief het landschap te beleven, en die je ook kennis laat maken met de rijke geschiedenis van de Kattenbosserheide. Geniet van de heidepracht vanuit een origineel perspectief, lig languit te luisteren naar het kraken en ruisen van de dennenbossen, wandel tussen muren van zand, zie hoe reeën uit een waterpoel drinken of ga 14.000 jaar terug in de tijd.

Voor de kinderen is er, verscholen tussen de bomen, een avontuurlijk speelbos met speelelementen van wilgenkunstenaar Will Beckers. Ook het kunstwerk dat je op het verharde pad tegenkomt, is van zijn hand. 

Deze groene route werd volledig verhard met een door het bos kronkelend pad en heel wat rustplekjes onderweg. Mensen met een rolstoel of andere fysieke beperkingen kunnen hier ook een heerlijke wandeling maken, die hen onder meer langs een bijzonder wilgenkunstwerk leidt. Foto's / video's