Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Bolderberg-Viversel

5,1 km (6900 stappen)   1 u 16 min    blauw
Horeca Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: Galgeneinde 22, Heusden-Zolder Bolderberg-Viversel
touristisch onthaal

Downloaden voor GPS Printen


De getuigenheuvels Bolderberg en Galgenberg vertellen het verhaal van een ver verleden. Je moet er wel een stevige klim voor over hebben. Bovenop de top van de Bolderberg word je beloond met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen.De blauwe route leidt je langs de Kluis, toont je een prachtig panorama (sterrenplekje) en loodst je langs de natte bossen onderaan de berg.

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: blauw
Afstand: 5,1 km
Duur wandeling: 1 u 16 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Heide, Bos, Waterplas / vijver
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard, Heuvelachtig


Praktische info

  • Domein Bovy is speciaal ingericht voor de kleinsten onder ons. Ga op zoek naar Martin de ijsvogel en ontdek de dieren op de kinderboerderij. 
  • Honden steeds aan de leiband.

Natuur op je weg

Het natuurgbebied Bolderberg (beheer Limburgs Landschap vzw) vormt samen met de domeinen Terlaemen en Vogelsanck een natuurrijk landschap met vijvers, moerassen, bossen, graslanden en heide. Vanop de uitzichtspunten geniet je van een landschap met een rijk natuur- en cultuurhistorisch verleden. Meer info

Uitgebreide beschrijving

De getuigenheuvels Bolderberg en Galgenberg vertellen het verhaal van een ver verleden. Je moet er wel een stevige klim voor over hebben. Op de top van de Bolderberg word je beloond met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen. Stap zeker ook even binnen in de Kluis van OLV Loreto voor een kort moment van bezinning. Wist je trouwens dat hier nog écht een kluizenaar woont?

De blauwe route leidt je langs de Kluis, toont je een prachtig panorama (verkozen tot één van de mooiste plekjes in de Lage Kempen) en loodst je langs de natte bossen onderaan de berg. 

Na je wandeling kan je op Domein Bovy genieten van een verdiende rustpauze. De kinderen zullen er zich zeker amuseren met de boerderijdieren of de speeltuin.

 

Tip: Ga eens op Wijersafari met de kleurrijke spotterskaarten en ontdek dieren die je nog nooit hebt gezien! Bestel ze hierFoto's / video's