Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Kelchterhoef-Ten Haagdoorn

2,2 km (3000 stappen)   0 u 33 min    groen
Leuk voor kinderen Horeca Kinderwagens Parking

Startplaats: Kelchterhoefstraat 7, Houthalen-Helchteren Kelchterhoef - Ten Haagdoorn

Downloaden voor GPS Printen


Het Beestige Bomenpad is een korte kinderwandeling die je laat kennismaken met de oude dreven en het schitterende oude loofbos in Kelchterhoef. Norbert de Eik loodst je langs tal van leuke spelletjes en weetjes.

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: groen
Afstand: 2,2 km
Duur wandeling: 0 u 33 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos, Waterplas / vijver, Park
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

Domein Kelchterhoef is een groot park waar je niet alleen kan wandelen, maar ook lekker kan eten, overnachten (in De Bosberg), sporten, zwemmen, surfen (in recreatiepark De Plas) en nog veel meer!

De groene route is toegankelijk voor buggy's. Voorzie zeker genoeg tijd, want door de vele spelletjes en waterpartijen onderweg, loopt je wandeling wel eens wat langer uit.

Honden graag steeds aan de leiband, je wandelt door kwetsbaar gebied.

Openbaar vervoer: Lijn 31

 

Uitgebreide beschrijving

Kelchterhoef is het ideale wandelgebied voor het hele gezin. Je wandelt door eeuwenoude bomendreven in een gezellig park, langs rustieke vijvers. Uitrusten kan in één van de oude hoeves. In Ten Haagdoorn stap je dan weer door mysterieuze moerasbossen met geheimzinnige vennen ...

Het Beestige Bomenpad is een korte kinderwandeling die je laat kennismaken met de oude dreven en het schitterende oude loofbos in Kelchterhoef. Norbert de Eik loodst je langs tal van leuke spelletjes en weetjes. Of ga met je voeten in het water op de holle-bollebrug! Neem je picknick mee en geniet van het uitzicht op het picknickeiland – je moet wel je schoenen uitdoen om er te geraken! Aan hoeve Jan geniet je van een drankje, terwijl de kinderen spelen in de speeltuin.

Tip: Ga eens op Wijersafari met de kleurrijke spotterskaarten en ontdek dieren die je nog nooit hebt gezien! Bestel ze hier.Foto's / video's