Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Kelchterhoef-Ten Haagdoorn

3,8 km (5200 stappen)   0 u 57 min    blauw
Horeca Parking

Startplaats: Kelchterhoefstraat 7, Houthalen-Helchteren Kelchterhoef - Ten Haagdoorn

Downloaden voor GPS Printen


Dit bos is één van de oudste bossen in Limburg, met prachtige hulst. De vijver aan hoeve Mieneke steek je over dankzij het vlonderpad op het water.

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: blauw
Afstand: 3,8 km
Duur wandeling: 0 u 57 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos, Waterplas / vijver, Park
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

Domein Kelchterhoef is een groot park waar je niet alleen kan wandelen, maar ook lekker kan eten, overnachten (in De Bosberg), sporten, zwemmen, surfen (in recreatiepark De Plas) en nog veel meer!

De blauwe route is moeilijk toegankelijk voor buggy's.

Honden graag steeds aan de leiband, je wandelt door kwetsbaar gebied.

Openbaar vervoer: Lijn 31

 

Natuur op je weg

Terreinbeheerders in dit gebied:

Agentschap Natuur en Bos - www.natuurenbos.be

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor de aankoop en beheer van natuurreservaten, bossen,parken,en viswaters in Vlaanderen.Ze zijn verantwoordelijk voor wildbeheer, vogelbescherming en geven openbare besturen en particuliere eigenaars ondersteuning of advies bij het beheer van hun bossen of parken.

Uitgebreide beschrijving

Kelchterhoef is het ideale wandelgebied voor het hele gezin. Je wandelt door eeuwenoude bomendreven in een gezellig park, langs rustieke vijvers. Uitrusten kan in één van de oude hoeves. In Ten Haagdoorn stap je dan weer door mysterieuze moerasbossen met geheimzinnige vennen ...

Een mooie boswandeling langs de abdijvijver met vertrek aan de Abdijhoeve. Dit bos is één van de oudste bossen in Limburg, met prachtige hulst. De vijver aan hoeve Mieneke steek je over dankzij het vlonderpad op het water. Ideaal voor de hele familie op een zonnige zondagmiddag. Foto's / video's