Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Hengelhoef-Ten Haagdoorn

2,7 km (3700 stappen)   0 u 41 min    groen
Leuk voor kinderen Horeca Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: Hengelhoefdreef 1, Houthalen-Helchteren Hengelhoef - Ten Haagdoorn

Downloaden voor GPS Printen


Ontdek de paarse heidevlakten van Ten Haagdoorn en de groene bossen van Hengelhoef! Wandel langs één van de grootste boomgaarden van de Lage Kempen en rust uit in het gezellige bezoekerscentrum.

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: groen
Afstand: 2,7 km
Duur wandeling: 0 u 41 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Boomgaarden, Moerasbos
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

Honden graag steeds aan de leiband.

Openbaar vervoer: Buslijn 31, halte recreatiepark

Aan het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap worden regelmatig activiteiten en begeleide wandelingen georganiseerd. Je vindt alle informatie hier.

Natuur op je weg

Natuurgebied en bezoekerscentrum Hengelhoef liggen langs de vallei van de Roosterbeek. Ontdek al wandelend de eeuwenoude historiek en beleef met volle teugen de verscheidenheid aan landschappen. Natuurvereniging Limburgs Landschap vzw is beheerder van het gebied. Meer info

Uitgebreide beschrijving

Ontdek de paarse heidevlakten van Ten Haagdoorn en de groene bossen van Hengelhoef! Een prachtige wandeling in het hartje van Limburg. Hier ontdek je weer een ander stukje van De Wijers, aan de bron van de Roosterbeek: één van de belangrijkste voedingsbeken voor de vijvers in De Wijers. 

Korte wandeling voor het hele gezin die je verschillende aspecten van Hengelhoef laat zien. Je wandelt ook langs één van de grootste hoogstamboomgaarden van de Lage Kempen. Bezoek zeker het gezellige bezoekerscentrum van Limburgs Landschap of geniet er van een fris drankje op het terras (openingsuren). 

Tip: Ga eens op Wijersafari met de kleurrijke spotterskaarten en ontdek dieren die je nog nooit hebt gezien! Bestel ze hierFoto's / video's