Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Bolderberg-Viversel

11,7 km (15800 stappen)   2 u 55 min    rood
Horeca Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: Galgeneinde 22, Heusden-Zolder Bolderberg-Viversel
touristisch onthaal

Downloaden voor GPS Printen


Deze wandeling toont je de meest uitgestrekte bossen van De Wijers op en rond de Bolderberg. Je hebt zicht op kasteel Vogelsanck en tal van vijvers. Een ideale wandeling voor flinke stappers.

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: rood
Afstand: 11,7 km
Duur wandeling: 2 u 55 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos, Waterplas / vijver
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard, Heuvelachtig


Praktische info

  • Domein Bovy is speciaal ingericht voor de kleinsten onder ons. Ga op zoek naar Martin de ijsvogel en ontdek de dieren op de kinderboerderij. 
  • Honden steeds aan de leiband.

Uitgebreide beschrijving

De getuigenheuvels Bolderberg en Galgenberg vertellen het verhaal van een ver verleden. Je moet er wel een stevige klim voor over hebben. Op de top van de Bolderberg word je beloond met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen (niet toegankelijk). Stap zeker ook even binnen in de Kluis van OLV Loreto voor een kort moment van bezinning. Wist je trouwens dat hier nog écht een kluizenaar woont?

Deze langste wandeling toont je de meest uitgestrekte bossen van De Wijers. Je hebt zicht op kasteel Vogelsanck (niet toegankelijk) en tal van vijvers. Een ideale wandeling voor flinke stappers.

Tip: Ga eens op Wijersafari met de kleurrijke spotterskaarten en ontdek dieren die je nog nooit hebt gezien! Bestel ze hierFoto's / video's